Sels Villabouw, luxe villa

  • Villabouw Sels
  • Wijnegemsteenweg 24
  • 2970 ’s Gravenwezel (BE)
  • Contact:
  • Tel.: +32 03 680 16 16
  • E-mail: info@sels.be

Luxe villa | Sels Villabouw 

Maak kennis met het prachtige villabouwbedrijf Sels, met 50 jaren aan ervaring en minstens 500 schitterende realisaties op naam. Ze zijn vooral gespecialiseerd in het bouwen van moderne en landelijke villa’s. Van die eerste categorie hebben we hier een heel mooi voorbeeld. De bouwheer vroeg Sels om een jonge benadering van een strakke een lichte hedendaagse villa met een warm interieur. Het is een veelgevraagde opdracht, maar daarom niet makkelijk te realiseren.  Ze vroegen DietervanderVelpen een voorstel te maken en de verstandhouding was er onmiddellijk.  Na een eerste kennismaking met de bouwheer is het de kunst om onze juiste ontwerper naar voor te schuiven.  De voldoening als het klikt is erg groot.  

Verbinding

Veel licht betekent niet alleen veel ramen, het vraagt aandacht om raamkaders weg te werken, te laten verdwijnen achter plafonds, te laten verzinken in dagkanten. Hoe eenvoudiger een woning lijkt, des te complexer zijn de bouwtechnische details. Rechte lijnen en strakke verhoudingen vergeven niets. Het vraagt ook ervaring en talent om ruimtes met elkaar te verbinden en in elkaar over te laten lopen en er toch over te waken dat elke ruimte zijn eigen duidelijke functie houdt. Je voelt overal je omgeving, maar staat nergens verloren. Wegvallende schuifdeuren, slimme materiaalkeuze, heldere zichtlijnen en overal verschillend, maar nergens een stijlbreuk.  

Warme kubus

De trap is als een object centraal verwerkt, een uitnodigende warme kubus van notelaar die centraal aanwezig, maar toch onzichtbaar is. Travertijn vloeren, marmeren tabletten, fineer houten kasten, eiken parket… materialen die zijn weggekaapt uit de meest klassieke realisaties, maar zo eerlijk verwerkt dat ze al hun vriendelijkheid behouden en de bewoner dezelfde warme huislijkheid gunnen. De losse designmeubelen lijken op maat gemaakt voor deze villa of was het andersom? Beleving is inleving geworden in deze luxe villa. 

Sels Villabouw, luxe villa

Tekst: Sels Villabouw 
Fotografie: Cafeine 

___

 

___

Meer projecten bekijken van Sels Villabouw?