Luxe wellness at home | Medie Interieurarchitectuur  

Een van de projecten uitgevoerd door Medie Interieurarchitectuur ligt in het Brabantse land. Het project bestaat uit het ontwerp en de inrichting van een voormalige garage tot een wellnessvleugel voorzien van een binnenzwembad met luxe sauna, inloopdouche met sunshower, omkleedruimte en toilet. Opvallend is de enorme hoeveelheid licht die door een grote raampartij naar binnen stroomt. Het maakt deze vleugel tot een oase van rust, licht en comfort en dé perfecte plek om dagelijks baantjes te trekken. Deze luxe wellness at home is iets wat we nu allemaal willen! 


“Als je hier ’s avonds zwemt, is het Magisch. Met een hoofdletter M!”


wellness at home, Medie Interieurarchitectuur, The Art Of Living  

Aluminium kozijnsystemen: Breeuwer Uden B.V.

Ingetogen en puur 

Bij deze luxe wellness at home valt de ingetogenheid in kleurgebruik op en het gebruik van natuurlijke materialen. Medie heeft gekozen voor een open constructie waarbij de steunbalken tot in de nok zichtbaar zijn gebleven. Deze stalen balken zijn bekleed met eikenfineer dat op de deuren van de sauna terugkomt, maar dan in verschillende beitskleuren. Op de vloer liggen grote keramische tegels die lijken op natuursteen. Het voordeel van deze keramische tegel is dat ze zowel binnen als buiten gelegd kunnen worden.  

Hovenier: Van Esch Hoveniers.

Magie van het water en licht 

De binnenkant van het zwembad, dat onderdeel uitmaakt van de wellness at home, is bekleed met verschillende kleuren mozaïektegeltjes. De tegeltjes combineert ze aan de hand van kleurenkaarten in de computer. Dit zwembad is bekleed met drie kleuren grijs en wit. Bij deze kleuren krijg je een heldere kleur van het water met zachtblauwe tinten. Er is ook een lichtplan gemaakt met een goede combinatie tussen wand-, plafond- en vloerbelichting. Op deze manier worden alle elementen in de vleugel op een bijzondere manier uitgelicht, zodat alles in deze ruimte goed tot zijn recht komt. Als je hier ‘s avonds zwemt, is het Magisch. Met een hoofdletter M! 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Cai Vosbeek geschreven voor magazine nr.4 2020
Fotografie: Peter Baas

_____
Wil je meer projecten zien van Medie Architectuur?