Bob Romijnders Architectuur heeft de paardenstal omgetoverd tot luxe wellness

Van paardenstal tot luxe wellness | Bob Romijnders

Een ultieme plek om te genieten en tot rust te komen

“Mijn immuunsysteem sterkt aan, mijn zenuwsysteem kalmeert en voorkomt hart- en vaatziekten. Ik bubbel niet zomaar, nee, ik lig gezonder te worden”, glimlacht de eigenaar van een privé kuuroord. De verwennerij van de bovenste plank in Gelderland is de uitkomst een geslaagde een-twee tussen Bob Romijnders Architectuur + Interieur en Zwedak Recreatiebouw B.V uit Veghel.

De voormalig paardenstal van de bewoners werd omgetoverd tot luxe wellness. Het authentieke karakter van de paardenstal bleef aan de buitenzijde behouden, maar de binnenzijde werd volledig vernieuwd en geüpdatet tot een hightech relaxcomplex. “De focus van dit ontwerp lag op de indeling en gebruiksvriendelijkheid”, zegt Bob. Sauna met inloopdouche, loungeruimte en het Turks stoombad moesten optimaal tot hun recht komen.


“De focus van dit ontwerp lag op de indeling en gebruiksvriendelijkheid”


Roelofs heeft de tuin ontworpen met bijpassend meubilair.

“Naast het indelingsplan hebben we ook het materialen- en verlichtingsplan gemaakt. Ook hebben we advies gegeven over de situering van de jacuzzi, het Turkse stoombad, de zonnepanelen en de warmtepompinstallatie. De technische ruimte is zeer goed geïsoleerd zodat zowel binnen als buiten geen geluid hoorbaar is”, aldus Bob.

Verwarmd zwembad
In de tuin heeft het prachtige zwembad van Zwedak Recreatiebouw een centrale plek gekregen. Een lamellen solarafdekking zorgt ervoor dat het bad dat door de zon wordt verwarmd ook in de avonduren een weldadige temperatuur van 28 tot 30 graden houdt. Dankzij de overkapping komt er ook minder vuil in het bad.

Zwedak recreatiebouw heeft samen met Roelofs Tuinen & Planten de tuin ingericht.


“Zwedak is een vakkundig bedrijf waarmee ik graag zakendoe”


In de avond gaat de sfeerverlichting aan die de tuin een mooi contrast geven.

Zwedak is gespecialiseerd in de installatie en renovatie van zwembaden. “Een vakkundig bedrijf, waarmee ik graag zakendoe”, duidt Bob Romijnders. “Ze bieden ook vele accessoires en uitbreidingen voor het zwembad zoals: complete automatisering, jet streams, bodemzuigers, onderwaterverlichting, glijbanen, duikplanken, trappen en randafwerking.”

De randafwerking is ook in bredere zin van het woord een eyecatcher. Het TuinKeur gecertificeerd Roelofs Tuinen & Planten uit Beneden-Leeuwen heeft met vakkennis en passie een heus natuurparadijsje geschapen. Met zichtlijnen naar jacuzzi, tennisbaan en prachtige omringende kunst is het nieuwe Spa gedeelte dan ook een ultieme plek om te genieten en tot rust te komen.

Fotografie: via Bob Romijnders

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: