Luxe wellness, Van Egmond, the art of living

Luxe wellness in souterrain | Van Egmond, architecten

Na een aantal jaar in Amerika te hebben gewoond is het voor de eigenaren van deze woning tijd om terug te keren naar de lage landen. Deze woning, gelegen tegenover een ruïne, is een opvallend pand tussen de rest in de wijk. En dan te bedenken dat de bewoners ‘niets opvallends’ wilden. Dat is niet het enige wat uit de hand is gelopen. De wens voor een infraroodsauna heeft geresulteerd in een fantastische, luxe wellness; ontworpen en gerealiseerd door Sjartec. Kijk en bewonder!

Interieurbouw: KNAB Interieurbouw. Stalen deuren: De Rooy Metaaldesign. Domotica installaties: De Opera Domotica. Gordijnen en raamdecoratie: Master Totaalinrichting.

Luxe wellness, Van Egmond, the art of living

Spierwitte villa

Zodra je de straat doorrijdt, word je naar dit huis toegetrokken. Niet alleen doordat dit het laatste huis in de staat is, maar ook door de opvallendheid ervan. Deze grote, statische en spierwitte villa trekt direct de aandacht. Ze heeft een ander karakter dan de omliggende woningen en straalt statigheid en elegantie uit. De entree is opvallend door de verticale accenten in de architectuur. Van Egmond, architecten was naast deze woning tevens verantwoordelijk voor de stedenbouw van de omliggende wijk.

Badkamer en wellness: SJARTEC BADKAMERS | WELLNESS | TEGELS.

Badkamer en wellness – volledige realisatie: SJARTEC BADKAMERS | WELLNESS | TEGELS.

Luxe wellness, Van Egmond, the art of living

Luxe wellness, Van Egmond, the art of living

Gedetailleerd genieten

Wanneer je vanuit de hal de trap afloopt, kom je in een oase van rust terecht. Hier is de luxe wellness gesitueerd inclusief zwembad, sauna, doucheruimte, bar én fitness. De bewoners klopten bij Van Egmond aan met de wens voor een infraroodsauna. Sjartec werd aangehaakt en zorgden – in plaats van enkel de infrarood – voor een complete luxe wellness en twee badkamers op de bovenste verdieping. In de wellness zorgt de aangename temperatuur ervoor dat de ruimte bij binnenkomst direct ontspannen aanvoelt.

Luxe wellness, Van Egmond, the art of living

Hoofdaannemer: Aannemersbedrijf N. van Duin & Zn. B.V. Stucwerken exterieur en interieur: Stucadoorsbedrijf D&V. Tuinaanleg: Hoveniersbedrijf de Rooij.

Luxe wellness, Van Egmond, the art of living

Spannende stijl

De uitgesproken tegels op de vloer in de wellness zijn de basis van de gehele ruimte geworden. In het zwembad wilden de bewoners geen standaard mozaïekje. Het zwembad is voorzien van prachtig gedetailleerde tegeltjes die een parelmoer glans hebben, waardoor ze doen denken aan schelpen. Deze brengen iets meer spanning aan de luxe wellnessruimte. De meest lange wand is voorzien van reliëf dat middels matzwarte tegeltjes is aangebracht. De lampen die erop gericht zijn zorgen voor een mooi effect.

 

Teskt: Gebaseerd op een tekst van Milou Vogels geschreven voor magazine nr.3 2020
Fotografie: Jaro van Meerten
Fotografie Wellness: Stijn Stijl

_____
Wil je meer zien van Van Egmond architecten?