Wellnesstuin | Knops Tuindesign, the art of living

Luxe wellnesstuin bij schitterende villa | Knops Tuindesign

Op een prachtige plek onder de rook van Tilburg is sinds kort een schitterende villa met luxe wellnesstuin gesitueerd. Het zeer fraaie geheel weerspiegelt de geslaagde integrale samenwerking tussen het verantwoordelijke architectenbureau, Vermeer Architecten, en Knops Tuindesign, die de adembenemende tuin ontwierp en de esthetische begeleiding van de tuinrealisatie verzorgde. Het resultaat hiervan laat zich omschrijven als een oogstrelend samenspel van architectuur en buitenruimte dat opgaat in een totaalbeeld met betoverende schoonheid.

Wellnesstuin | Knops Tuindesign, the art of living

Jaccuzi: Silverspas. Vlonders (hout): Paulussen Hardhouthandel.

Tuinarchitect: Knops Tuindesign. Hovenier: Vermeulen-Groenprojecten. Plantenbakken en potten: Adezz bv.

Luxe wellnesstuin met intieme sfeer

De wonderschone wellnesstuin ademt een sfeer van luxe en intimiteit. “Voor de opdracht- gevers vormt de tuin een belangrijk onderdeel van het woongenot,” vertelt Erik Knops. “Zij wensten een tuin waarin zij heerlijk kunnen ontspannen en genieten van het buitenleven. In het tuinontwerp hebben we de lange zichtlijn van de architectuur doorgetrokken. Hierdoor is een duidelijke as ontstaan vanuit de woning richting de buitenruimte. De as hebben we benadrukt door hier een langwerpig zwembad op te positioneren. Het zwembad heeft een donkere tint, waardoor het een natuurlijke uitstraling heeft gekregen. Deze sfeer is versterkt door de materiaalkeuze: een combinatie van hoofdzakelijk houten vlonders en keramische tegels. Het heldere lijnenspel van de architectuur is hierin gerespecteerd.”

Wellnesstuin | Knops Tuindesign, the art of living

Wellnesstuin | Knops Tuindesign, the art of living

Buitenverlichting: In-Light Outdoor Lighting.

Diverse terrassen

“Het zwembad vertoont raakvlakken met zowel de vlonders als de tegels en is door de gedetailleerde randafwerking naadloos in het geheel geïntegreerd.” De strakke vormentaal is verzacht door de toevoeging van split en charmante Flagstones, onder meer toegepast in de muur bij het zwembad, de muur bij de loungeplek en in de haard. De intieme, warme beleving van de tuin is zo verder tot leven gewekt. Het concept van een wellnesstuin is uitgediept door het creëren van diverse terrassen, waaronder een loungeplek met jacuzzi en buitendouche, grenzend aan de mainbedroom en een overdekt zitje met buitenkeuken. Hierdoor kunnen de bewoners het hele jaar door van de buitenruimte genieten.

Wellnesstuin | Knops Tuindesign, the art of living

Buitendouche: JEE-O. Buitenmeubilair: Borek parasols | outdoor furniture. Gevelbekleding (muren en haard): The Flagstone Company.

Ieder seizoen een passend decor

De tuin, aangelegd door Vermeulen Groenprojecten, is aangekleed met mooie beplanting, zoals wintergroene taxuswolken en siergrassen. Elementen zoals de meerstammige bomen versterken juist de seizoensbeleving in de tuin, zodat de opdrachtgevers in ieder jaargetijde getrakteerd worden op een passend decor. Om ook in de avonden de juiste sfeer op te roepen, is er passende verlichting in de tuin verwerkt. Hoogwaardige tuinmeubels van Borek en decoratie zoals mooie potten maken het geheel af.

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten, geschreven voor magazine nr.1 2021
Fotografie: Hans Gorter

____
Wil je meer zien van Knops Tuindesign?