Luxe wellnesstuin met units voor hottub, stoomcabine en sauna

20ft Welness

Is er iets fijner dan ontspannen in eigen tuin? De achterdeur van je huis openen en jezelf direct in een wereld van wellness te kunnen wanen? Bij 20ft Wellness denken ze graag met je mee om van jouw tuin een ontspannende oase te maken. De inhoud en indeling van hun units sluiten aan op jouw wellnesswensen. Een Finse sauna, massage spa, hottub, loungeplek, stoombad, bar, douche, opbergruimte of plek voor de zuiveringsinstallatie van het zwembad. In de op maat gemaakte wellness unit van 20ft is het allemaal mogelijk. Laat je door hen inspireren voor jouw wellnesstuin! 

Hottub, thuiswellness, The Art of Living

Zoek de warmte op  

Een sauna is rustgevend en fijn. Daarnaast bevordert het je gezondheid, zowel fysiek als mentaal. In de warmte van een sauna ontspant je geest en reduceert jouw stressniveau. Een saunabezoek stimuleert de aanmaak van het gelukshormoon endorfine. Hierdoor raak je in de relaxmodus. Lichamelijk is een sauna ook in jouw voordeel. Een saunasessie na het sporten helpt bij spierherstel. De warmte zorgt voor een stijging in rode bloedcellen en daarmee zuurstof voor de spieren. Door het natuurlijke ontgiftingsproces te ondersteunen, bevordert de Finse sauna ook jouw algehele herstel. 

Reinig jezelf met stoom  

Voor mensen die niet houden van te veel warmte, is het stoombad een goede optie. Deze sauna is niet zo warm als een droge sauna en, zoals het woord stoom aangeeft, een stuk vochtiger. Stoom reinigt de huid en poriën. Onzuiverheden en vuil worden afgedreven en de stoom stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen. Daarnaast verlicht stoom klachten in de luchtwegen, zeker als je etherische geuren van eucalyptus of munt gebruikt.   

Hottub, thuiswellness, The Art of Living

Liever relaxen in het warme water?  

Alle onderdelen van een wellnesstuin helpen jou tot rust te komen. Een massage spa is daar een primair onderdeel van. De jets hebben een masserende werking, waarmee gewrichten en spieren ontlast worden. Een massage spa biedt de ontspanning die je nodig hebt na een stressvolle dag. Daarnaast is een massage spa een plek voor gezelligheid met vrienden en familie.  

Genieten van knisperende hout in een hottub  

Mocht je niet houden van al dat gebubbel, dan is een hottub een goede optie. Dit zijn houten, tonvormige kuipen met een op hout gestookte kachel. Het knisperende geluid van brandend hout zorgt voor een extra sfeerbeleving. De hottub is compact in afmeting, dus ook heel geschikt voor een kleinere tuin.   

Een paar baantjes trekken in kraakhelder water  

Een zwembad in de tuin staat prachtig, maar vaak is het lastig om de warmte- en zuiveringsinstallaties op een geschikte plek weg te werken. Het is zonde om een ruimte in huis of schuur op te offeren. Bij 20ft Wellness hebben ze een mooie en efficiënte oplossing. Ze benutten de ruimte onder de saunabanken in de unit om de technische ruimte te verbergen. Hierdoor kan jij genieten van helder en schoon water in het zwembad.  

 

Hottub, thuiswellness, The Art of Living

Een stressvolle dag van je afspoelen  

Na het zwemmen of een saunasessie is het heerlijk om je af te spoelen. Een buitendouche is een must-have. Je hoeft niet dwars door je huis te lopen om een douche te nemen. Je kunt direct vanuit je hottub, zwembad of sauna afspoelen en afkoelen. Ook functioneert een buitendouche als een dompelbad bij een sauna. Door de koude douche boost het je immuunsysteem en het verbetert de bloedsomloop.  

Hottub, thuiswellness, The Art of Living

Relaxen op de bank of aan de bar  

Al deze voorbeelden helpen jou om totaal tot rust te komen. Relaxen staat op nummer één, maar er zijn nog meer opties tot ontspanning. Zo is een loungeplek met een heerlijke bank en palletkachel een goede plek voor een gezellig avond met geliefden. Bij 20ft Wellness kunnen ze al deze opties passend maken in jouw 10ft of 20ft Wellness unit. Bekijk de site, vraag de brochure aan of maak een afspraak voor jouw eigen plug & play wellness unit voor in jouw achtertuin.

Editor: Media team

Datum: 12-05-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: 20ft Welness