Luxe woning met maatwerk autolift

Cardok

De vorm en de indeling van deze schitterende villa werden bepaald door de hobby’s van zijn bewoners. Het werd een duidelijke illustratie van het principe vorm volgt functie. Dit uitte zich in een woning die werkelijk van alle gemakken is voorzien. Denk aan een ruime bowlingbaan, een heerlijk binnenzwembad met een wellness- en fitnessruimte, en een royale ondergrondse garage. Om toegang te krijgen tot de laatstgenoemde werd een heuse maatwerk autolift geïnstalleerd. Hierdoor kunnen vier auto’s ondergronds geparkeerd worden, zodat ruimte wordt bespaard. Daarnaast blijven de auto’s zo gegarandeerd langer mooi en kan ervan uitgegaan worden dat ze op een veilige plek staan.  

Twee redenen voor een autolift 

Onder het maaiveld ligt dus een garage voor de stalling vier wagens en diverse bromfietsen. Er zijn twee redenen waarom hiervoor werd gekozen; vanuit het oogpunt van ruimtebesparing en vanuit veiligheid. De regels zijn namelijk zo dat slechts een bepaald gedeelte van het perceel verhard mag worden. Dit betekent dat wanneer je vier auto’s hebt, deze ruimte al snel helemaal vol staat. Een bovengrondse garage gaat dan ook ten koste van het bouwvolume. Bovendien is een wagen die ondergronds staat en met een maatwerk lift naar binnen en buiten wordt gereden nauwelijks te stelen. Er zijn dan ook codes nodig om de lift te bedienen en een alarm zal afgaan bij ongeoorloofd gebruik. 

Voordeel van een Cardok lift 

Deze maatwerk autolift van Cardok stijgt met een snelheid van twaalf centimeter per seconde. Het betekent dat hij niet traag is en dat de bewoners snel toegang krijgen tot de auto’s. Daarnaast weegt hij zes ton en kan hij de helft van zijn gewicht dragen. Het is een standaardmodel waar verschillende opties aan toe werden gevoegd.  Dit is dan ook meteen het grootste voordeel van een Cardok lift; dat ze volledig maatwerk zijn. Hierdoor kun je jouw autolift volledig naar wens vormgeven en er optimaal gebruik van maken.  

Installatie en onderhoud 

De installatie van zo’n autolift wordt verzorgd door Cardok’s eigen team van experts en zal ongeveer vijf dagen in beslag nemen. Natuurlijk is dit afhankelijk van de wensen en eisen die de klant heeft en aan de hand hiervan zal dan ook de echte duur bepaald kunnen worden. Daarnaast zullen de bewoners van deze villa er ook rekening mee moeten houden dat ze jaarlijks preventief onderhoud zullen moeten inplannen. Want alleen op deze manier kan voor ontelbare jaren probleemloos genoten worden van de luxe autolift.  

Meer over Cardok 

Het zijn vaak de echte autoliefhebbers, die kiezen voor een Cardok autolift. Zij willen hun prestigewagens veilig kunnen opbergen en kiezen daarom voor ondergronds parkeren. Het is dan ook niet voor niets dat Cardok op vele plekken in de wereld maatwerk liften heeft mogen installeren. Vanuit het hoofdkantoor in Zwitersland gaan zij de hele wereld over en mogen ze deel uitmaken van de meest spraakmakende projecten. Ook in de Benelux wordt steeds vaker gekozen voor een autolift van dit merk. Een Cardok lift is dan ook betrouwbaar en van de hoogste kwaliteit. Dit project is daar het perfecte voorbeeld van.  

Editor: Media team

Datum: 19-01-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Jaro van Meerten