Luxe woonhuis Amsterdam Oud-Zuid met vrijstaand bad

ISVM

In het populaire Amsterdam-Zuid staat een imposante woning van zo’n 120 jaar oud, die volledig is gestript en omgetoverd tot een werkelijk prachtig onderkomen. De bewoner liet het pand door interieurdesigner Sebastiaan van Maanen van Interior Studio van Maanen (ISVM) aan de binnenzijde volledig opnieuw ontwerpen. The Art of Living ging langs en sprak Van Maanen in het vijf etages tellende pand, waar elke vierkante centimeter nauwkeurig is afgewerkt. We treffen een vrijstaand bad op een verhoging, een charmante visgraatvloer en een waanzinnig dakterras! 


Entree

Vrijstaand bad, dakterras, visgraatvloer, the art of living

Alle leveranciers van de entree

Interieur ontwerp

Interior Studio Van Maanen

Bouwbedrijf

Gf Deko

Zee van licht

De woning maakt deel uit van een lommerrijke straat in het zo geliefde Amsterdamse Oud-Zuid. De grandeur van het pand voel je direct bij binnenkomst. Hier word je in de hal verwelkomd door een zee aan daglicht, dankzij het plafond dat tot en met de eerste etage reikt en het licht dat vrij spel heeft via de vide op de eerste etage en door de hoge gevelramen van twee verdiepingen. Aan het plafond hangt een kroonluchter van glazen bollen op verschillende hoogtes, die de serene ruimte een speels karakter geven. De witte deuren, plinten en kozijnen steken subtiel af bij de lichtgrijs gestucte wanden. Op de vloer ligt lichtgrijs, gestraald travertine natuursteen, geleverd door Schoenmakers Natuursteen, het bedrijf dat ook het marmer voor de masterbadkamer leverde. De hal leidt via twee hoge taatsdeuren, voorzien van een symmetrisch raamwerk, naar de keuken.


Woonkeuken

Vrijstaand bad, dakterras, visgraatvloer, the art of living

Alle leveranciers van de woonkeuken

Stalendeuren

De Rooy Metaaldesign

Parketvloer

Palmparket

Haarden

Het Schouwspel

natuursteen blad

Cortlever-Agricola
Vrijstaand bad, dakterras, visgraatvloer, the art of living

Woonkeuken

Voor de relatief smalle, maar diepe ruimte heeft Sebastiaan gezocht naar de meeste gunstige indeling van de keuken, die op de begane vloer is gelegen. Door zijn ontwerp, het plafond en het daglicht dat via voor- en achterzijde van het pand de keuken binnenkomt, oogt de keuken ruimtelijk. Ook is veel aandacht besteed aan de multifunctionaliteit van de ruimte. Sebastiaan: “Ik heb de keuken zo ontworpen dat je aan de ene zijde het werkgedeelte hebt met kookplaat, koelkasten en ovens en aan de andere zijde meer het relaxgedeelte met de haard en wijnklimaatkast.” Aan het einde van het natuurstenen kookeiland is een afgeronde bar gemaakt met drie moderne krukken met daarachter een ovalen eettafel met uitnodigende fauteuils.

“Ik heb de keuken zo ontworpen dat je aan de ene zijde het werkgedeelte hebt met kookplaat, koelkasten en ovens en aan de andere zijde meer het relaxgedeelte met de haard en wijnklimaatkast.”


Woonkamer

Vrijstaand bad, dakterras, visgraatvloer, the art of living

schakeAlle leveranciers van de woonkamer

Natuursteen

Schoenmakers Natuursteen

Haardmeubel

Cortlever-Agricola

Deurklink

Buster and Punch

White oak natuursteen

Via de gebogen eikenhouten trap die aan de achterzijde van de woning alle verdiepingen toegankelijk maakt en dankzij de grote ramen veel licht toelaat, kom je op de eerste verdieping in een riante woonkamer. Net als in de rest van de woning, maakt Sebastiaan ook het lichtplan voor deze ruimte.
Als eyecatcher pronkt hier een grote wand van schitterend white oak natuursteen, hetzelfde materiaal als het keukenblad. In de wand is een langwerpige gashaard geplaatst. Voorbij de zithoek kijk je naar de werkruimte die in de vide aan de voorzijde van de woning ligt en ook veel daglicht vangt. De woonkamer en werkkamer kunnen van elkaar afgesloten worden door een nieuwe en suite.


Mastersuite

Vrijstaand bad, dakterras, visgraatvloer, the art of living

Alle leveranciers van de mastersuite

Kranen

Dornbracht

Natuursteen

Schoenmakers Natuursteen

Deurbeslag

Olivari

Master suite

De hele tweede verdieping mag met recht een ‘master suite’ worden genoemd dankzij de grote master bedroom inclusief vrijstaand bad, met luxe dressing aan weerszijden van de ruimte, uitgevoerd in notenhout deuren en glas. De badkamer met glazen wanden draagt ook bij aan het ruimtelijke gevoel op deze etage. En de grote marmeren wand en het marmeren wastafelblad geven het geheel een luxueuze look. Over het vrijstaand bad vertelt Sebastiaan: “Dit weegt 150 kilo en staat op een kleine verhoging. Het water van de douche loopt als het ware weg onder deze verhoging en daardoor heb je geen zichtbare afvoer.”


Wellness & gym

Vrijstaand bad, dakterras, visgraatvloer, the art of living

Alle leveranciers van de wellness & gym

Sauna

KLAFS Nederland

Gietvloer

Sinck&KO

Sport en ontspanning

De bestaande kelder van de woning is intact gebleven, maar omgebouwd tot wellness met een sauna en een gym. Sebastiaan: “We hebben voor het hele huis gekozen voor een eikenhouten vloer. Hier ligt juist een strakke gietvloer, zodat je bezweet vanuit de sauna en de gym, gewoon naar de badkamer kunt lopen.” Als je dat doet, kun je onder­ tussen genieten van de aanblik van de open wijnkast die ruimte biedt voor de collectie wijn en champagne van de bewoner. Zijn gasten kunnen dat ook, want voor hen is er een gastenkamer.


Dakterras en tuin

Vrijstaand bad, dakterras, visgraatvloer, the art of living

Alle leveranciers van het dakterras en tuin

Hovenier

Verbeek Hoveniers

Dakluik

Glazing Vision
Vrijstaand bad, dakterras, visgraatvloer, the art of living

Waanzinnig dakterras

Als kers op de taart van deze prachtig verbouwde woning is, boven op de vierde etage waar twee kinderkamers, een gameroom en badkamer zijn gemaakt, een prachtig dakterras aangelegd. Deze is bereikbaar via een elektrisch bedienbare, langwerpige dakkoepel die voldoende ruimte geeft om de trap te beklimmen, zonder te hoeven buigen. Vanuit de loungeset of de eettafel, kun je relaxen en eten met een overweldigend uitzicht over de stad.

Editor: Media team

Datum: 31-12-2021

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender geschreven voor magazine nr.5 2021

Fotografie: Jurrit van der Waal