luxe woonkeuken, rmr interieurbouw, luxe woonkamer, interieur

Luxe woonkeuken | RMR Interieurbouw

Architectenbureau Van Manen bouwde dit droomhuis gelegen op een toplocatie. De stijlvolle duinvilla aan de kust was net wat te klein voor de bewoners. De beslissing werd gemaakt om de villa uit te breiden tot een riante villa. RMR nam de interieurbouw voor hun rekening. Zo werden binnen en buiten samengesmolten tot een prachtig geheel. Er werd een sfeervolle woonkamer en een luxe woonkeuken gecreëerd.

De bewoners hadden als uitgangspunt dat de oorspronkelijke stijl van de woning behouden moest blijven. Echter mochten hier wel moderne elementen aan toegevoegd worden om de woning een update te geven. Het oude werd verbonden met het nieuwe door een plaatsing van een tweelaagse glazen gang. Zo werden de woondelen met elkaar verbonden. De trap werd het middelpunt van de woning, omdat deze precies tussen de twee delen in zat.

Keuken met kookeiland

In het nieuwe gedeelte is de luxe woonkeuken te vinden. De enorme keuken heeft een flinke update gekregen. Het is een mooie mix van materialen waardoor het geheel een stoere en ietwat industriële look krijgt. Het XXL-kookeiland zorgt ervoor dat de keuken optisch groter word. Een contrasterend effect is de betonnen vloer en het composiet blad in een warme, goudachtige kleur. De lampen die boven het eetgedeelte hangen, maken het helemaal af.

luxe woonkeuken, rmr interieurbouw, luxe woonkamer, interieur

luxe woonkeuken, rmr interieurbouw, luxe woonkamer, interieur

Sfeervolle woonkamer

In de lounge en in de voormalige eetkamer, nu deel van de woonkamer, zijn haarden geplaatst. Een warme en sfeervolle toevoeging aan het interieur. In de woonkamer zijn verschillende elementen stijlvol bij elkaar gebracht. De verschillende bijzettafeltjes, de luxe bank, het hoge zitgedeelte en het tapijt sluiten perfect op elkaar aan. Dit komt met name door het gebruikte kleurenpalet. De basiskleuren worden met accenten aangevuld en doorgetrokken naar de andere vertrekken. Dit zorgt voor eenheid en verbondenheid.

____

Tekst: Monique Jansen
Fotografie: Jaro van Meerten