Luxe zwembad met tegenstroomsystemen voor aquagym  

BINDER

Eén op de drie volwassenen heeft af en toe last van rugpijn. Het beste middel daartegen is een doelgerichte versterking van de spieren – bijvoorbeeld met simpele gymoefeningen in het zwembad. De krachtige stroming van de turbine-aangedreven tegenstroomsystemen van BINDER versterkt het trainingseffect extra. Met zo’n luxe zwembad haal je niet alleen een heerlijk wellnesselement in huis (tuin), maar je creëert hiermee thuis ook een aangename sportactiviteit met de volle privacy. 

Luxe zwembad, tegenstroomsysteem, The Art of Living

Lof van sportexperts 

De volumestroom van de tegenstroomsystemen van BINDER is duidelijk breder en sterker dan die van systemen die door pompen aangedreven worden. Hierdoor is een luxe zwembad met deze uitrustig erg geschikt voor het trainen van de rug. “Zo wordt de spieropbouw voorzichtig gestimuleerd“, meldt Paralympisch kampioen Elena Semechin (geboren Krawzow). De wedstrijdzwemster en fysiotherapeut is vooral laaiend enthousiast over de stroming van de turbine-aangedreven tegenstroomsystemen. “Doordat de stroming het lichaam gelijkmatig omgeeft en niet plaatselijk belast, worden alle spiergroepen getraind.” De sportster is ook overtuigd van de traploze regulering van de stroming, die heel eenvoudig met de afstandsbediening, de piëzoknop of de BINDER24-app aan persoonlijke voorkeuren aangepast kan worden.   

Stil en onderhoudsarm 

Voor nieuwe, luxe zwembaden biedt BINDER de turbinezweminstallatie HydroStar aan en voor bestaande zwembaden het retrofitsysteem EasyStar. Beide varianten zijn verkrijgbaar met volumestromen van 160 m3 tot 1200 m3 en beschikken over dezelfde prestaties en functies. In vergelijking tot andere tegenstroomsystemen verbruiken HydroStar en EasyStar tot 80 procent minder stroom en zijn door vakspecialisten duidelijk sneller te installeren. De turbine-aangedreven tegenstroomsystemen zijn extreem stil en onderhoudsarm.   

Over BINDER  

BINDER GmbH & Co. KG in Hameln is gespecialiseerd in de productie van buismotoren voor zwembadafdekkingen. Met zijn omvangrijke know-how en de jarenlange ervaring ontwikkelde het familiebedrijf de turbine-aangedreven tegenstroomsystemen HydroStar en EasyStar, die de gebruiker een natuurgetrouw zwemgevoel geeft. Anders dan door pompen aangedreven tegenstroomsystemen genereert HydroStar een brede en gelijkmatige stroming, die het hele lichaam omgeeft. Het systeem is eenvoudig te installeren, energiezuinig en kan ook probleemloos in bestaande zwembaden worden ingebouwd.   

 

Editor: Media team

Datum: 24-05-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art Of Living

Fotografie: BINDER