Luxueus appartement in stadshart

Romain Dossou Interiors

In het Museumkwartier van de Nederlandse hoofdstad is een negentiende-eeuws pand van drie verdiepingen door Romain Dossou Interiors gerenoveerd tot een schitterend luxueus onderkomen. Romain Dos-sou-Yovo: “Bij oudere traditionele gebouwen laten we het interieur passen bij het hedendaagse leven met respect voor authentieke elementen. Hoe opdrachtgevers willen leven is cruciaal. Het interieur moet een wauw-factor voor hen hebben en tegelijkertijd goed leefbaar zijn.”


Living

Zwart - Romain Dossou Interiors, the art of living

Alle leveranciers van de living

Renovatie

Romain Dossou Interiors

Voldoende wooncomfort

De indeling van deze woning werd geschikt gemaakt voor een eenpersoonshuishouden, waarin voldoende ruimte is om comfortabel te leven, werken en gasten te ontvangen. De ene verdieping beschikt over een dining, bibliotheek, living, keuken, werkkamer, toilet en balkon. De slaapkamer, gastenkamer en badkamer vormen de verdieping erboven. Bovendien is er nog een prachtig dakterras.


Leefkeuken

Zwart - Romain Dossou Interiors, the art of living

Oer-Hollands met een moderne touch

In het appartement heerst een combinatie van een oer-Hollandse sfeer met een modern, luxe ontwerp. Het oer-Hollandse gevoel wordt opgeroepen door bijvoorbeeld de authentieke haard, de deuren en de plafonddetails, maar ook door de robuuste eikenhouten vloer. Natuurlijke tinten worden subtiel afgewisseld met zwart. Romain Dossou-Yovo: “Gezien vanaf de keuken, richting de bibliotheek naar de woonkamer is gewerkt van donker naar licht om een natuurlijke overgang te creëren en een andere sfeer.” De combinatie van harde en zachte materialen zoals marmer, hout, bouclé en velours maken het een spannend interieur waar stoer en lieflijk elkaar afwisselen. Ook de bewuste mix van geometrische en meer organische vormen in meubilair en accessoires dragen hieraan bij.

Een woning vol statements

Overal zijn statements te vinden, die onderling met elkaar zijn verbonden. De unieke bibliotheek vormt het hart van de onderste verdieping. De vele boeken die de eigenaar rijk is, hebben een prominente plek gekregen op speciaal door Dossou-Yovo ontworpen gebogen zwarte boekenplanken aan beide zijden van de ruimte. De warme gele muurverf doet denken aan een gouden tint, laat de boekencollectie extra tot haar recht komen en staat in verbinding met de warme tinten in de andere ruimtes. De glimmende bronzen tegels en het bijpassende marmeren werkblad in de keuken komen op hun beurt extra naar voren door de combinatie met de effen zwarte kastfronten. In de living zijn lichtere tinten gebruikt en zachte stoffen zoals een bank met boucléstof, terwijl de masterbedroom een warme, luxueuze en verfijnde mannelijke uitstraling heeft.

De continue dialoog tussen Dossou-Yovo en zijn opdrachtgever heeft geresulteerd in een woning waar de eigenaar niet alleen heel comfortabel leeft, maar ook dagelijks geniet van zijn unieke interieur.

Editor: Media team

Datum: 10-02-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender