Luxe appartement | StudioLIV, the art of living

Luxueus appartement met elegant interieur | StudioLIV

Tijdloos, elegant en luxueus: zo laten de interieurs van StudioLIV zich in een notendop omschrijven. Sinds 2007 realiseert de sprankelende interieurontwerpster Linda Verlouw de meest prachtige interieurs, die feilloos aansluiten bij de smaak en levensstijl van haar opdrachtgevers. De stijlvolle, uitgebalanceerde en functionele ruimtes geven een weldadig gevoel en creëren een heerlijke plek waarin je echt thuiskomt. Dit schitterende, luxe appartement, gelegen in het hart van de bruisende stad Rotterdam, vormt hiervan een perfect voorbeeld.

Stalen binnendeuren: Preferro. Kunst: Pleunie Buyink.

Keukenapparatuur: Gaggenau. Realisatie keuken: Siematic Nederland B.V.

Luxe appartement | StudioLIV, the art of living

Interieurbouw: Line-a. Lederen tv-ombouw: Alphenberg. Wandlampen: Rapture Interior Luxury. Audio & video: B&G Audo | Video | Domotica.

 

Levend schilderij

Het luxueus appartement bevindt zich op de één na hoogste etage van een indrukwekkend complex. De enorme glaspartijen van de riante woonruimte bieden een spectaculair panorama-uitzicht over de skyline van de stad, als een levend schilderij dat ieder moment weer een nieuw, bijzonder beeld toont. “We hebben jaren met veel plezier in het Gooi gewoond, totdat de wens ontstond om de stad op te zoeken,” vertellen de bewoners enthousiast. “We droomden van een onderhoudsvrije pied-à-terre in Rotterdam, met het bruisende stadsleven aan onze voeten, vanwaar we gemakkelijk de deur achter ons dicht kunnen trekken om een weekend weg te gaan of een mooie reis te maken.”

Luxe appartement | StudioLIV, the art of living

Meubelen: Macazz. Vloerkleed: EBRU Carpets. Interieurbeplanting: Oasegroen.

Luxe appartement | StudioLIV, the art of living

Parket vloer: Barc Flooring.

 

Rijke materialen

In het ontwerp vormde de keuken, die de bewoners al hadden gekozen, een belangrijk uitgangspunt. De indeling en plattegrond zijn hier vervolgens omheen ontstaan, waarbij de ruimtes zo efficiënt mogelijk zijn ingedeeld. Ook het adembenemende uitzicht speelde bij het ontwerp een grote rol. De inrichting is hier feilloos op afgestemd, waardoor je vanuit alle ruimtes het Rotterdamse stadsleven optimaal beleeft. In het ontwerp gaan lange zichtlijnen en bijzondere custom-made blikvangers hand in hand met rijke materialen en een warm kleurenpallet met hoofdzakelijk ivoren, bronzen en mosgroene tinten. Hierdoor is een heerlijke woonsfeer ontstaan die zich nog het beste laat omschrijven als een warm hotelgevoel.

Keramische meubels: M-Projects Interior Solutions. Designradiatoren: Instamat.

Luxe appartement | StudioLIV, the art of living

Decoratief stucwerk: Ten Napel Schildersbedrijf. Schakelmateriaal: Basalte.

Luxe appartement | StudioLIV, the art of living

Mooie contrasten

Bij binnenkomst in dit luxueus appartement wacht je een royaal, gastvrij entree. De behaaglijk aanvoelende ruimte is verrijkt met chique kastenwanden die ook in de leefkeuken terugkomen. Hierdoor is een lange zichtlijn gecreëerd die de breedte van de woning perfect benadrukt en het zicht op de skyline verstevigt. De connectie met de leefruimtes is versterkt door de keuze voor prachtige bronskleurige taatsdeuren met licht getint glas. De deuren, die door Linda zelf zijn ontworpen, hebben een schitterende vlakverdeling en vormen in combinatie met de rijke materialisatie een absolute lust voor het oog.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten, geschreven voor magazine nr.1 2021
Fotografie: Peter Baas

____
Meer projecten zien van StudioLIV?