Luxueus appartement met warm-chic interieur

Duin Interior

Midden in het chique Amsterdam Oud-Zuid woont een jong stel. In hun Amsterdamse appartement van honderdvijftig vierkante meter heeft DUIN INTERIOR een compleet nieuw interieurconcept gerealiseerd met een optimale indeling en een schitterend warm-chic interieur waaraan werkelijk alles klopt. Brons-metalen structuren, hout en warme tinten voeren de boventoon in het onderkomen, dat bovendien over een hotelambiance beschikt. 


Living

Transformatie, hotel-chic interieur, Duin Interior

Alle leveranciers van de living

Karpetten & Tapijten

Carpetlinq

Stalen deuren

De Rooy Metaaldesign

Op-en-top interieur 

“De bewoners wilden graag een op-en-top interieur, waarbij ruimte en licht worden gecombineerd met donker en chic. Een grote keuken met ruimte voor een drankje met vrienden, een slaapvertrek met inloopkast en koelkast en een kantoorruimte, stonden ook hoog op het wensenlijstje,” vertelt Miquel van Duin. “We hebben het appartement voorzien van een eikenhouten vloer in Hongaarse punt, gecombineerd met een betonlookvloer in de keuken en keramische tegels in de badkamers.” Het sfeervolle interieur heeft zandkleurige wanden en voornamelijk witgeschilderde plafonds en originele plafondlijsten. Voor de verlichting van wanden, nisjes en planken zijn ledlijnen toegepast. 


Leefkeuken

Transformatie, hotel-chic interieur, Duin Interior

Alle leveranciers van de leefkeuken

Bronzen fronten keuken

Grezzo

Interieurarchitect

Duin Interior

Verlichting

Maretti Lighting

Eettafel

Macazz

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland B.V.

De benedenverdieping 

De woonkamer heeft een loungebank, bronskleurige salontafels en een natuurstenen haard met een schouw van betonstuc, net als de keukenhaard. Aan beide zijden van de haard in de woonkamer zorgen de fraaie wandpanelen voor het betrekken van de zithoek met fauteuil bij de rest van de woonkamer. Over een van de andere eyecatchers vertelt Miquel: “We hebben de woonkamer vergroot door de originele en-suitekast te verplaatsen. Het is nu een wijnklimaatkast die als centerpiece de overgang tussen keuken en woonkamer markeert.” De keuken zelf is een prachtig ensemble met een ovalen eettafel met transparante kroonluchter en een riant kookeiland met bar, een wandkast met apparatuur en een wandkast met nis en glazen planken 


Slaapvertrekken

Transformatie, hotel-chic interieur, Duin Interior

Alle leveranciers van de slaapvertrekken

Design radiatoren

Instamat

Headboard

Visser Interieur

Bed

Nilson Beds

Maatwerk badkamer

Visser Interieur

Grootse veranderingen 

De bovenste verdieping onderging de grootste verandering wat betreft de indeling, waarbij DUIN INTERIOR een mastersuite met slaapkamer, badkamer en inloopkast en een logeerkamer met badkamer realiseerde. Deze mastersuite is bij uitstek een hotel chique ruimte waar zelfs tv-kijken vanuit het vrijstaande bad mogelijk is. De badkamer is uitgevoerd met brons getinte keramische marmerlooktegels en wastafels. De messing kranen passen perfect bij het kleurenpalet net als de glazen schuifdeuren voor de douche met stalen, bronskleurig profiel. Het hotel chique gevoel strekt zich ook uit over de logeerkamer. Het op-en-top interieur dat de bewoners wensten, is volledig waargemaakt waardoor zij nu een perfecte plek hebben om van het Amsterdamse leven te genieten. 

Editor: Media team

Datum: 09-01-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Ewoud Rooks