luxueus interieur, timo van riggelen, penthouse, rotterdam, zwarte keuken, metropolitan

  • |

Luxueus interieur | Timo van Riggelen

Nabij het Bergse Bos in Rotterdam bevinden zich een aantal onder architectuur gebouwde appartementencomplexen. Het door water omgeven gebouw is een ontwerp naar de beroemde architect Le Corbusier en biedt een oase van rust met het bruisende centrum van Rotterdam om de hoek. De ultieme plek voor een pied-à-terre, zo vonden ook de nieuwe eigenaren. Van Riggelen heeft met zijn ontwerp voor dit fraaie project alles uit de kast getrokken om met hoogwaardige materialen en afwerkingen bij te dragen aan het luxueuze interieur van dit appartement.

Onderbreking

De kastenwand is volledig af te sluiten met slechts een hoge wijnklimaatkast als onderbreking. De indeling van de living is voortgekomen uit de vorm van de gevel. De L-vormige sofa volgt de lijnen van de ramen en zorgt voor een intieme sfeer. Uitgevoerd in velvet nachtblauw zorgen de elementen voor een speels effect; de zijden kussens breken de lange bank. Ronde bijzettafeltjes breken de vierkante vormen; een aangename afwisseling aan materiaal, afmeting, hoogte en vorm. Hierop zien we een combinatie van boeken, planten en andere decoratiestukken die vanuit de hele wereld worden ingevlogen.

Beleving

De nieuwe routing door het appartement heeft gezorgd voor een andere beleving bij binnenkomst. Daarin is ook rekening gehouden met het kunnen toepassen van kunst. De nieuwe zichtlijnen zorgen voor een speels en spannend effect. De keuken is dermate aangepast dat een open living is ontstaan met een penthousegevoel; alles staat nu met elkaar in verbinding. De bar aan het keukeneiland is het middelpunt en heeft contact met zowel de lounge als de dining. De hoeveelheid ramen zorgt ervoor dat licht alle vertrekken bereikt.

luxueus interieur, timo van riggelen, penthouse, rotterdam, zwarte keuken, metropolitan


‘‘Ik streef naar een resultaat waarin rust zit maar waar genoeg gebeurt zodat het uniek en vernieuwend is’’


Ontzorgen

In de eetruimte is gekozen voor een organisch gevormde tafel met de bekende Monster chairs uitgevoerd in zachtgrijs. Al deze ronde vormen worden nog extra benadrukt door de zilverkleurige lamp, waarin verschillende volumes naar beneden komen. In deze setting is het de styling die kleur brengt: op tafel een grote matglazen vaas met blauwe bloemen. Van Riggelen zorg ervoor dat alles compleet is, ook de kaarsen en bloemen. Dan kunnen de klanten er direct optimaal van gaan genieten en hoeven ze daar niet over na te denken.

luxueus interieur, timo van riggelen, penthouse, rotterdam, zwarte keuken, metropolitan

De verlichting is afkomstig van Modular Lighting Nederland.

Master bedroom

Ook de master bedroom beschikt over een luxueus interieur. Donsachtige en harde materialen zien we terug in de slaapkamer, zoals de stalen sidetable en het fluweelzachte, hoogpolig karpet. Het royale bed is aangekleed met diverse zachte kussens en een hoog doorgestikt velvet hoofdbord. Op bed een op maat gemaakt sprei en Belgisch beddengoed met custom borduuraccenten. Dit is wakker worden met een magnifiek uitzicht over het water en de zon, die de omgeving laat twinkelen als een sterrenhemel.

luxueus interieur, timo van riggelen, penthouse, rotterdam, zwarte keuken, metropolitan


‘‘Interieuradvies met liefde voor perfectie, vakmanschap en detail’’


High-end

Timo richt zich voornamelijk op high-end projecten. Veelal krijgt hij de vrije hand van zijn opdrachtgevers om zijn designplan op te stellen. Uitgangspunten zijn de wensen van de klant en de mogelijkheden en obstakels van de verschillende ruimtes. Het complete plaatje wordt direct meegenomen, van de meubilering tot de aankleding. Wat komt waar in welke ruimte, met welke materialen en kleurencombinaties. Beddengoed en handdoeken passend in het totaalconcept; een turn-key oplevering van een luxueus interieur.

luxueus interieur, timo van riggelen, penthouse, rotterdam, zwarte keuken, metropolitan

 

Tekst: Ingrid Dercksen 
Fotografie: Jaro van Meerten

___

Meer projecten bekijken van Timo van Riggelen?