Luxueus interieur voor prachtig penthouse

Sander van Beuningen

Interieurarchitect Sander van Beuningen van Sander Cosmopolitan Chic zorgde voor een luxueus interieur en dakterras voor dit prachtige penthouse. Een relaxte, intieme sfeer komt je tegemoet zodra je de gang betreedt. De lange zicht- en looplijn gaat van de entree helemaal naar de andere zijde van de woning. De vergrijsde houten vloer in een Hongaarse punt wijst je als het ware de weg, net als de verlichting die deel uitmaakt van het totaalplan. Sander vertelt: “Toen ik de oorspronkelijke indeling van de woning zag met een gang in een S-vorm, begonnen mijn handen direct te jeuken. Hier moest een lange gang komen die je verleidt om naar buiten te kijken. Tussen de living en de gang is een andere zichtlijn toegepast.” 


Woonkamer

Dakterras, Luxueus interieur, Sander van Beuningen, The Art of Living

Beige als terugkomend element 

De living is een lust voor het oog. Sander: “In het totale ontwerp heb ik de beige relaxfauteuils die de bewoners hadden gekozen, als uitgangspunt genomen.” Het beige komt in verschillende schakeringen terug in het interieur. De donkere ronde bijzettafels en de tafellampen vormen een mooi contrast met het beige en de rechtere vormen. Vanaf de royale hoekbank is er zicht op de maatwerkwand die is voorzien van zacht suède. In deze wand is een televisie met haard geplaatst, omlijst door natuursteen. Via de living kom je in een werkkamer met maatwerkkasten en een aangrenzend dakterras. 


Keuken

Dakterras, Luxueus interieur, Sander van Beuningen, The Art of Living
Dakterras, Luxueus interieur, Sander van Beuningen, The Art of Living

Luxe keuken 

Een roomdivider ter hoogte van het kookeiland scheidt de living van de greeploze keuken. In het verlengde van het kookeiland staat een door de interieurbouwer gemaakte eikenhouten eettafel omringd door acht luxueuze kuipstoelen en modern vormgegeven sfeerverlichting. De ruimte eindigt met een schitterende kastenwand met een haard. 


Mastersuite

Dakterras, Luxueus interieur, Sander van Beuningen, The Art of Living

Duidelijke verdeling 

Het privégedeelte is aan het einde van de gang gelegen, voorbij de wanden met een verticale lattenstructuur die consequent is toegepast in het interieur. In deze wand zit een deur verborgen naar de logeerkamer. De gastenbadkamer en de garderobe liggen hier tegenover. Zo heeft Sander een duidelijke verdeling gecreëerd met een privégedeelte achterin en een gastengedeelte bij de entree. In de mastersuite vind je een dressing en een badkamer in chique, lichte tinten met grote dekton vloerplaten, een doucheruimte, een bubbelbad en een wastafelmeubel met ingenieus in de spiegels geïntegreerde kranen. 

Editor: Media Team

Datum: 16-02-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender