Luxueus, penthouse, Linda Lagrand

Luxueus Penthouse | Linda Lagrand

De rust en het comfort van een hotelsuite

Voor een penthouse met twee etages creëerde Linda Lagrand een heel nieuw interieur met open ruimtes die het unieke uitzicht op de skyline van Rotterdam waarborgen. Als het ware een levend schilderij.

Luxueus, penthouse, Linda Lagrand

Designiconen

Op de woon- en kooketage ligt een marmeren Cordoba Grigio vloer. De keuken van massief walnoten hout met groene aluminium laden springt direct in het oog. In de aangrenzende eetkamer hangen twee koperen designiconen: de Artichoke lampen. De stoelen bij de massief hardhouten, in epoxy gegoten boomstamtafel zijn met Rubelli & Donghia stoffen bekleed.

Het Cordoba Grigio marmer op de vloer is afkomstig van Michel Oprey & Beisterveld. De houten jaloezieën zijn van Indivipro.

Leefkeuken

De keuken loopt naadloos over in de woonkamer. De kleurstelling van het tapijt past mooi bij de glazen tafel en de lichtgrijze loungebank. De warme sfeer wordt door de zwevende haard nog eens benadrukt.

Luxueus, penthouse, Linda Lagrand

Design stoelen

In de foyer, bij de van de muur loshangende trap, is een Onyx tafel geplaatst met rondom Eames loungestoelen met speciaal olijfkleurig leder. De domoticaruimte is geheel aan het oog onttrokken door een custom-made verplaatsbare ombouw. “Het zelfportret van Edvard Munch, van de kunstminnende eigenaar, heb ik hierin weten te verwerken”, besluit Linda Lagrand haar interieurreis met haar opdrachtgever.

De audio-apparatuur van Bang & Olufsen verbindt alle ruimtes met elkaar.

Master bedroom

De slaapvertrekken bevinden zich op de benedenverdieping. Er is gekozen voor een in Hongaarse punt uitgevoerde parketvloer. Het bed in de master bedroom is gemaakt naar design van Lagrand. De luxe Hermès sierkussens vormen de finishing touch. Deze zijn ook gebruikt in de gastenkamer.

Jim Bouwmeester legde de parketvloer in een Hongaarse punt.

Rijke materialen

De master bedroom bevat een minibar, wat één van de wensen was van de eigenaar. Hij wilde het comfort en de rust van een hotelsuite thuis evenaren met luxe meubilair, natuurlijke kleuren en rijke materialen.

Het slaapvertrek is gescheiden van de dressing met inloopkasten met glazen deuren van Italiaanse makelij. Het Arte behang zorgt voor een fluweelachtige gloed op de wanden. Op de met suède beklede kaptafel prijkt eveneens een designklassieker: de Atollo van Oluce.

Luxueus, penthouse, Linda Lagrand

Rustgevende spa muziek

De fitnessruimte bevindt zich bij de twee badkamers met stoomcabine en dubbele douche met marmeren achterwand. De speciale Toto toiletten, met alle denkbare functies, zijn geïmporteerd uit Japan. Alle ruimtes staan met elkaar in verbinding via de audioapparatuur van Bang & Olufsen. Uit de speakers in de sanitaire ruimten klinkt rustgevende spa muziek, ongeacht de muziekkeuze of tv-beelden in de overige vertrekken. Zo kan er heerlijk gerelaxed worden in het massief marmeren ligbad.

Luxueus, penthouse, Linda Lagrand

Het badkamermeubel werd gemaakt door Van den Berg Interieurbouw. De wasbak werd gemaakt door Van Leeuwen Natuursteen. De kranen zijn van Vola.

 

___

Tekst: Fotojournalist Ingrid Dercksen – Eye for Life
Fotografie: Peter Baas

Wil je meer projecten van Linda Lagrand zien?