Luxueus wonen nabij het park

Studio LIV

StudioLIV transformeerde een pand nabij het Amsterdamse Vondelpark in een luxueus warm thuis voor een gezin dat graag ruimer, maar wel in de hoofdstad wilde blijven wonen. Na de grotendeels door de Nederlandse Bouwmaatschappij uitgevoerde renovatie zorgde interieurontwerpster Linda Verlouw voor een zeer uitgebalanceerd interieur dat naadloos aansluit bij de smaak van de bewoners. Zij maakte voorstellen voor alle ruimtes en ontwierp het maatwerkmeubilair. In iedere ruimte zijn rijke materialen zoals louter natuursteen en eikenhout gebruikt. Linda vertelt: “We hebben voor de basis overal dezelfde zandkleur toegepast: van muren, plafonds, plafondlijsten, plinten tot de stopcontacten aan toe. Zo komen de meubels, kunst en accessoires optimaal tot hun recht.”


Living

Park, luxe interieur, Studio LIV

Leveranciers van de living

Fraaie maatwerkkeuken

De leefruimte heeft een fraaie maatwerkkeuken naar Linda’s ontwerp. Het keukeneiland is verrijkt met een verzonken spoelbak in een oogstrelend marmeren werkblad met schuin weglopende randen, ook toegepast voor het marmeren blad in de plafondhoge kastenwand. Linda: “De ladefronten van het eiland zijn bronskleurig, net als de geïntegreerde afzuigkap in de nis van de kastenwand, die door zijn positie de hoogte van de ruimte benadrukt.” De met daglicht overgoten living aan de achterzijde van de woning omarmt je als het ware dankzij de uitgekiende indeling en warme materialen en texturen. De haard fungeert als roomdivider tussen het woongedeelte en de keuken. Doordat deze aan drie zijdes van glas is, wordt deze ruimtes optisch verbonden.


Eetkamer

Park, luxe interieur, Studio LIV

Leveranciers van de eetkamer

Inbouwspots

Maretti Lighting

Donker kleurenpalet

In het schitterende souterrain met sauna, bar, loungemeubels en tv-scherm is een donkerder kleurenpalet gebruikt dan op de begane grond en is er net als in de rest van de woning een prachtig lichtplan. Linda: “Naarmate je hoger in de woning komt, wordt het bewust steeds iets lichter. Daardoor heb je in deze ruimte een wat meer mysterieuze sfeer dan boven.”


Bovenverdieping

Park, luxe interieur, Studio LIV

Leveranciers van de bovenverdieping

Slapen en baden

StudioLIV creëerde een mastersuite waar slapen en baden geruisloos in elkaar overgaan. De badkamer is rijkelijk bedeeld met marmer in diamantmatch op de wand. Linda ontwierp ook de eikenhouten badmeubels, net als het chique hoofdbord van jadegroene zijdestof. De nachtkastjes ontwierp zij met een bovenzijde afgewerkt met hetzelfde nubuckleer als de lampen boven de op maat gemaakte kaptafel. Het behang met parelmoerglans maakt het hotelgevoel compleet. Dat gevoel en de prachtige en functioneel ingedeelde ruimtes zouden niet zijn ontstaan zonder de intensieve begeleiding van Studio LIV.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 20-02-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Peter Baas