Luxueuze loft in voormalige fabriek

Niels Maier Interior Design

In een voormalige aardewerkfabriek in het centrum van Maastricht is een schitterende loft gerealiseerd. Niels Maier Interior Design heeft, met respect voor het rijksmonument waarin de loft zich bevindt, een geriefelijk pied-à-terre gerealiseerd voor een koppel dat ook een landelijk gelegen woning bezit. In de moderne loft kan het koppel optimaal genieten van een stedelijke sfeer, mede dankzij het uitzicht over de stad, dat als het ware naar binnen wordt gehaald. Niels Maier Interior Design verzorgde het volledige plan en de complete inrichting van de luxe loft inclusief het fraaie verlichtingsplan en al het moderne meubilair. 


Leefruimte

Luxueuze, loftwoning, Niels Maier Interior Design

Alle leveranciers van de leefruimte

Architectuur & Interieur

Niels Maier Interior Design

Industrieel met een natuurlijke uitstraling 

De loft bestaat uit een grote open ruimte met woonkamer, keuken en eetkamer, die doorloopt naar het slaapgedeelte met een badkamer en dressing. Met contrasterende kleuren, vormen en materialen is de ruimte zeer evenwichtig ingericht. De ronde vormen van het meubilair verzachten de strakke lijnen. Materialen zoals hout, beton, marmer en nog te patineren messing voorzien het industriële pand bovendien van een natuurlijke uitstraling, versterkt door rustige grijs- en zandtinten, linnen gordijnen en een karpet vervaardigd uit cactusbladeren. Het oorspronkelijke ruwe beton loopt als vanzelf over in het grijze marmer in de keuken, maar ook in de vloeren, het keukenblok, de onderzijde van het bed en de douche. Het beton werd behandeld met een beige-grijze microtopping: een decoratieve oplossing op cementbasis. Het warme teak- en essenhout in de loft zorgt voor een warm contrast. Het essenhout heeft daarnaast een akoestische werking, die het wooncomfort van de open ruimtes verhoogt. 


Slaapvertrek

Luxueuze, loftwoning, Niels Maier Interior Design

Alle leveranciers van het slaapvertrek

Verschillende platforms 

Niels Maier vertelt: “We hebben de vloer van dit appartement iets verhoogd, zodat er een beter uitzicht over de stad is ontstaan. Omdat het een rijksmonument betreft, hebben we de vloer demontabel gemaakt. We hebben verschillende platforms gecreëerd, zoals een verhoging voor de vloer van de masterbedroom met een verhoogd bed, waardoor je vanuit die plek ook een prachtig uitzicht beleeft over de stad. Ter hoogte van de ramen is ook een verhoging gecreëerd die zowel als zitting als dressoir te gebruiken is.” Een ander platform is te vinden in de moderne keuken, in de vorm van een verhoogd werkblad van ceppo di gres, waar ook de eettafel van is gemaakt. Met al deze ingrepen is, gecombineerd met het maatwerkmeubilair, een zeer krachtige vormentaal ontstaan, die het monumentale karakter prachtig tot z’n recht doet komen. 

Editor: Media team

Datum: 30-01-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Cafeine