Vlassak Verhulst, Luxueuze villa, villabouw

Luxueuze villa | Vlassak-Verhulst

In een dorpje in België, op het landgoed dat hoort bij een 13de-eeuws kasteel, rijst een luxueuze villa op. De woning staat in perfecte harmonie met de groene omgeving. Waar voorheen een oude schuur en een losstaande woning stond, pronkt nu deze prachtige moderne villa. Aan Vlassak-Verhulst en AIDarchitecten de eer om deze gebouwen om te toveren naar een hedendaags geheel.  

Respect en authenticiteit

De oorspronkelijke gebouwen werden versmolten tot een geheel van klasse, persoonlijkheid en pure schoonheid. Licht, ruimte en goed uitgebalanceerde verhoudingen staan centraal in het ontwerp van dit project. Ook is er met respect voor authenticiteit gehandeld. Het exterieur van de luxueuze villa is oogstrelend met de perfect gelegde rieten daken. Ook gevelpartijen met een combinatie van steen, hardhout en de bomen die hun glorie hebben behouden in het tuinontwerp zijn oogstrelend. Samen met het buitenzwembad vormt het totaalbeeld een rustgevend en rustiek decor waar je niets anders kan dan genieten.  

Vlassak Verhulst, Luxueuze villa, villabouw

Prachtig lichtinval

Om de lichtinval in de woning zo groot mogelijk te houden is ervoor gekozen om een U-vormige, hoge raampartij te creëren. Deze heeft fijne smeedijzeren randen die tot onder de dakrand reikt. Dit levert niet alleen een speelse invalshoeken van licht op, maar het creëert ook een mooi uitzicht van binnen naar buiten. Beide factoren zorgen voor een levendige sfeer in de woning.  

Alsof het kunst is

Het is Vlassak-Verhulst ook in dit project weer gelukt om een oogstrelend eindresultaat te realiseren dat van A-tot-Z klopt. De luxueuze villa bestaat geheel uit de juiste verhoudingen en is passend bij de woondynamiek en de levensstijl van de bewoners. Het samenspel van moderne en geometrische vormen zien we terug in een boeiend vormen- en lijnenspel. 

Vlassak Verhulst, Luxueuze villa, villabouw

Vlassak Verhulst, Luxueuze villa, villabouw

Tekst: Charlotte Adriaansen
Fotografie: Vlassak-Verhulst 

___

Meer projecten bekijken van Vlassak-Verhulst?


Vlassak Verhulst

Vlassak-Verhulst


“Sinds enkele jaren zijn wij marktleider en trendsetter in exclusieve villabouw.” 

__
Meer informatie over Vlassak-Verhulst?