Maak je tuin zomer klaar!

Met de zomer in volle gang is het tijd om je tuin zomer klaar te maken. Of je nu een grote tuin hebt of een klein balkon: het is fijn om je buitenruimte te transformeren tot een oase van rust en schoonheid. Hieronder worden zeven handige tips gedeeld om je tuin klaar te maken voor de zomer. Van het verzorgen van je planten tot het creëren van een ontspannen sfeer, met deze tips kun je optimaal genieten van het mooie weer in je eigen achtertuin.

Opruimen en schoonmaken

Het eerste wat je kan doen bij het zomer klaar maken van je tuin, is opruimen en schoonmaken ervan. Verwijder bladeren, takken en ander afval dat zich tijdens de winter heeft opgehoopt. Haal bijvoorbeeld het onkruid weg. Maak ook je terras, tuinmeubilair en eventuele tuinornamenten grondig schoon. Zo start je met een frisse basis voor de rest van de tuin make-over.

Planten en bloemen

Het is prettig om in je tuin of op je balkon wat leven en kleur toe toevoegen. Dit kan gemakkelijk met bloemen en planten. Kies voor mooie zomerse bloemen als geraniums, lavendel of zonnebloemen. Vergeet de planten niet om regelmatig water te geven en onkruid te verwijderen, zo houd je ze gezond en bloeiend.

Creëer schaduwrijke plekken

Hoewel het in de zomer fijn is om een lekker zonnetje te hebben, is het ook prettig om af en toe af te koelen. Plaats bijvoorbeeld een parasol, pergola of luifel om een comfortabele plek te creëren. Hier kan je ontspannen en genieten van de buitenlucht. Je kunt ook gebruikmaken van natuurlijke schaduw, bijvoorbeeld door het planten van bomen of het laten groeien van klimplanten langs een hek of muur.

Richt je buitenruimte in

Het leukste van het zomer klaar maken van je buitenruimte is om deze in te richten. Voeg sfeer toe aan je tuin door decoratieve elementen toe te voegen zoals tuinverlichting, waaiers of een fontein. Verder kan ook comfortabel tuinmeubilair een must-have zijn. Hier kan je lekker in ontspannen. Kies bijvoorbeeld voor duurzame materialen die bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden, zodat je er lang van kunt genieten. Van een mooie ligstoel tot aan een lounge set, tuinmeubelen zijn ideaal om van je tuin te genieten. Tuinmeubilair is in verschillende winkels en prijzen beschikbaar, bijvoorbeeld bij Van de garde tuinmeubelen.

Bestrijd ongedierte

Zomerse temperaturen kunnen heerlijk zijn, maar kunnen ook ongewenste gasten in je tuin aantrekken. Het liefste houd je muggen, wespen en slakken natuurlijk uit je tuin. Dit kan je doen door preventieve maatregelen te nemen. Zo houd je deze plaagdieren op afstand. Plaats bijvoorbeeld horren voor ramen en deuren, gebruik citronellakaarsen om muggen weg te jagen en zorg voor een opgeruimde tuin om slakken te ontmoedigen.