HaWé Outdoor

∙ Introductie exclusieve outdoor meubelen ∙

Na jaren als Marketing & Sales directeur in de grafische industrie te hebben gewerkt, kwam Hans per toeval in de outdoor meubelen terecht. Toen hij een aantal internationale beurzen had bezocht en een behoorlijk netwerk had opgebouwd, startte hij zijn eigen bedrijf onder de naam HaWé Outdoor. “In een tijd waarin deze sterk met elkaar concurrerende markt zijn hoofd boven water moest zien te houden, begon ik heel klein mijn eigen exclusieve label te introduceren. En dat werd gelukkig meteen heel goed ontvangen. Dat smaakte naar meer.”

 

Dutch Design

In de Benelux moet je dan inderdaad toch opboksen tegen merken als Borek, Tribu en Manutti “Door uitsluitend met Dutch Designers te werken, maatwerk te leveren en het productieproces in Indonesië strak te begeleiden, kun je in ieder geval met een hoge kwaliteit een grote flexibiliteit leveren. Het buitenseizoen is maar kort, zeker in Nederland, en zowel eindconsumenten als bedrijven willen volgende week al iets in de tuin of op het terras hebben staan. Bij HaWé Outdoor kan dat; we hebben niet alleen de meubelen maar kunnen deze óók uit voorraad leveren.”

Inspirerende showroom

Nu heb ik er persoonlijk wel een beetje ‘gevoel voor’, maar er zijn ook mensen die zich nieuwe outdoor meubelen niet kunnen voorstellen in hun omgeving. En een productfoto op een website werkt ook niet echt inspirerend. “Dat is precies de reden waarom wij een overzichtelijk en inspirerend paviljoen hebben neergezet in ETC Design Center Europe.  Mensen willen niet alleen persoonlijk contact, korte lijnen en goed advies maar willen zich ook een goede voorstelling kunnen maken. Kortom: een totaalbeleving met een totaalinrichting. Dat is wat onze showroom is.”

Ook online

Hans vertelt verder: “Je kunt hier bij ETC op afspraak (en dus op je gemak!) alle mogelijkheden bekijken. De website fungeert vervolgens als een handig naslagwerk, met sfeerfoto’s en specifieke detailinformatie, waar je alles nog eens rustig de revue kan laten passeren. En als je er helemaal uit bent, kun je je bestelling zowel online als offline doen. Heel handig en tijdbesparend voor als je bijvoorbeeld op basis van je huidige meubilair alleen nog aanvullingen zoekt! Online communiceren met de klant wordt steeds belangrijker. Daarom heb ik ervoor gekozen op meerdere sites vindbaar te zijn; natuurlijk op mijn eigen site en op Facebook, maar ook op die van ETC en van Leem Wonen.”

Merken en materialen

Hans heeft een eigen label genaamd Ayana Outdoor. Als ik die zou moeten beschrijven, zou ik het ‘chique sportief’ noemen. De kleuren zwart, taupe grijs en wit worden afgewisseld met materialen als hout, aluminium en staal. Tijdloos en multi-toepasbaar. Daarnaast werkt Hans in ETC samen met partners als Fisher Möbel, Fine Oak, Van der Vegt en Bart’s Food Factory. Gezamenlijk bedienen zij de hele ‘buitenlevenmarkt’ in het hoge segment; van buitenkleed tot poolhouse en alles wat daar tussen zit. Dus ook als je niet op zoek bent naar outdoor meubelen maar naar iets anders, zoals bijvoorbeeld tuinverlichting of een heel gastenverblijf, kun je hier terecht.”

 

___

Bekijk hier de website van HaWé Outdoor

Gastblog geschreven door Mascha Ekkel van de blog Leem Wonen