Maak van je tuin het verlengde van de woonkamer

Vergroot je woonkamer door je tuin op een gezellige, sfeervolle manier in te richten. Je zou de woonkamer ook letterlijk kunnen verlengen, door bijvoorbeeld een glazen serre of tuinkamer tegen je woning aan te plaatsen. Het alternatief is een veranda, waar je ook in de zomer van kunt genieten. De serre is op dat moment al snel te warm! Naast een veranda of tuinkamer, moet de tuin over voldoende groen beschikken. Kies bij voorkeur voor een taxus of bijvoorbeeld heester, welke het hele jaar door mooi blijft. Voorbeelden hiervan zijn onder meer de liguster en de Viburnum. Die laatste plant wordt ook wel sneeuwbal genoemd, wat de Viburnum te danken heeft aan z’n vrolijke witte bloemen. 

Creëer zelf een aantal extra borders in de tuin 


Met stenen stapelblokken maak je het jezelf heel makkelijk, wanneer je een extra border in de tuin wilt. Je kunt de stapelblokken zo plaatsen, dat je zelf niets hoeft te zagen. Wil je een border op maat maken? Huur in dat geval een cirkelzaag bij de lokale bouwmarkt. Voor een paar tientjes kun je deze vaak meerdere dagen gebruiken. Je bevestigt de stapelblokken met een speciale lijm aan elkaar, welke je online bestelt. Vul de border met een worteldoek en voldoende aarde. Nu is het enkel nog zaak om de border van een aantal leuke heesters en kruipers te voorzien. 

Verdiep je in de bloeitijd en -periode van planten 
Op internet lees je veel over de bloeitijd en -periode van verschillende soorten planten en heesters. Verdiep je hier eens in, zodat er het hele jaar door iets bloeit in je tuin! 

Vul het groen aan met leuke accessoires 


Niet alleen wil je voldoende groen in de tuin. Zorg ook voor een aantal accessoires, zoals een fraai buitenkleed. Een buitenkleed creëert een gezellige sfeer. Daarbij voelt het prettig aan je voeten, als de stenen van je terras in de zomer erg heet worden. Naast een buitenkleed mag ook een terrasverwarmer of een vuurkorf niet ontbreken. Heel gezellig op een warme zomeravond! Met tuinverlichting zorg je dat je in de avond nog wat kunt lezen buiten. Er zijn hierbij verschillende mogelijkheden om uit te kiezen. Leg een grondkabel aan waarop je de lampen aansluit, of ga voor een speciaal lichtsysteem voor buiten met een transformator. Bij deze lichtsystemen kun je de lampjes op een elektriciteitskabel klikken. Dit is de makkelijkste manier om je tuin te verlichten.