maatwerk interieur, RA studio, modern interieur, groot tapijt

Maatwerk interieur | RA. Studio 

Dit bijzondere woonhuis middenin een villawijk is een magisch object. Het hele huis is aangekleed met maatwerk interieur door Interior Designer Reinke Antvelink van RA. Studio. Het decor wordt gevormd door rust, ruimte en uitgestrektheid.  

Jaren ‘80 exterieur

Het in- en exterieur van de villa is onder handen genomen. Door het gebruik van natuurlijke materialen maakt het exterieur van de woning na de renovatie meer deel uit van de omgeving. De villa heeft een moderne uitstraling gekregen door de bakstenen te kaleien“Het exterieur is een voorproefje van het interieur met de strakke architectuur en het organische tuinlandschap.” 

Eenheid

De hal met een ruwstalen, eikenhouten open trap, natuurtinten op de muren en de natuurstenen vloer vormt een centrale plek. Van het voorheen voor- en achterhuis is met de hal eenheid gecreëerd. Door de vele ramen heb je vanuit de hal zicht op de achterliggende ruimtes. Reineke: “De doorkijk zorgt voor connectie in dit familiehuis.” Vanuit de hal kijk je recht in de woonkamer, links ligt de keuken met daarachter de tv-kamer en rechts ga je via de walk-in closet naar de master bedroom met wellness. 

Intieme woonkamer

De ronde zitkamer heeft een stoere en warme uitstraling. Het in- en exterieur lopen in elkaar over door de grote ramen en openslaande deuren. Het effect wordt door de grote spiegel achter de luxe vintage bank versterkt. Een speels effect wordt door sfeerverlichting en spots gecreëerd. En de organische vormen met strakke details vormen een mooie balans voor de intieme woonkamer. 

maatwerk interieur, RA studio, modern interieur, groot tapijt

 

Exclusieve keuken

Links van de woonkamer bevindt zich de exclusieve keuken, ook met maatwerk interieur. Door het hogere plafond heeft de ruimte meer daglicht en oogt het ruimtelijk. Het keukeneiland beschikt over een natuurstenen blad waarvan de boven hangende lamp een echte eyecatcher is. Vanuit de windowseat, achter de zwarte eettafel, geniet je van het prachtige uitzicht 

Keuken & meubelwerk (ontwerp en productie): Eginstill, Amsterdam

Tv-kamer

De keuken wordt door een glazen pui gescheiden van de tv-kamer. De ruimte bootst een zithoek na, door de lagere ligging. Een gemoedelijke sfeer wordt gecreëerd door een comfortabele relaxbank, een tv-meubel op maat en wolkerig stucwerk. Als inspiratie voor het kleurengamma in deze ruimte, is gebruik gemaakt van het opvallende kunstwerk. maatwerk interieur, RA studio, modern interieur, groot tapijt

Interieurontwerp: RA. Studio, Abcoude. Wanden: Dofine, Winschoten. Stalen deuren & trapleuning: Kesselaar Special Metals, Alkmaar. Schakelmateriaal: CJC Systems, Roeselare (BE)

Privédomein

De walk-in-closet, compacte master bedroom met toegang tot de veranda en jacuzzi liggen rechts van de hal. De kasten van de walk-in-closet zijn door Reinke gestoffeerd voor een zachtere uitstraling. Een wellness met vrijstaand bad, sauna en inloopdouche zijn via de master bedroom en de inloopkast te bereiken. Hier kom je helemaal tot rust en het maatwerk interieur is hier goed zichtbaar.  

 RA studio, modern, groot tapijt

Badkamerkranen & douche: Agape, Amsterdam

Eerste verdieping

De kinderkamers, logeerkamer en extra badkamer zijn gelegen op de eerste verdieping. Deze ruimtes zijn door een lange hal verbonden met elkaar. Reineke: “De kinderkamers hebben we wat meer kleur gegeven met het bonte behang en de groene microsegment vloeren. Pastelsfluffly bontjes en prints vormen een speels decor op de bovenverdieping.”

Vloer: Jim Bouwmeester, Lelystad

Groene tuin

Het tuinlandschap heeft een organische uitstraling en een buitenterras waar je helemaal tot rust kunt komen. Veenboer Tuinarchitectuur heeft deze prachtige tuin gerealiseerd. Hier komt de natuur samen en de vijver gaat helemaal op in de omgeving. 

modern, RA studio, groot tapijt

Hoofdaannemer, w-installatie & badkamer: MTI Bouw & Techniek, Heerhugowaard. Tuinarchitect: Veenboer Tuinarchitectuur, Utrecht

 RA studio, modern, groot tapijt

Buitenterras: Michel Oprey & Beisterveld, Echt / Vianen

Tekst: Birgitta van der Linden, BLUSHtxt
Fotografie: Peter Baas, Thijs de Leeuw & Veenboer Tuinarchitectuur

____

Wil je meer weten over RA. Studio?