Maatwerk keuken, Culimaat

Verbouwing maatwerk keuken | Culimaat

Comfort als nummer één

Nieuwe vloeren met vloerverwarming, een luxe badkamer, overal koeling in de plafonds, moderne designmeubelen en als pronkstuk de splinternieuwe keuken. De eigenaar van deze woning begeleidde de verbouwing compleet zelf zonder dat hij een architect in de arm nam. Alle onderaannemers koos hij zelf uit, waaronder Culimaat, die een prachtige maatwerk keuken verzorgde.

De keuken is toch wel de favoriete plek van de bewoners. Deze werd door Culimaat High End Kitchens volledig op maat gemaakt. “Wij wilden geen aanrecht meer en de ruimte moest praktisch zijn. Het kookeiland moet groot zijn, maar niet té groot. De kasten en zelfs de vaatwasser hebben geen handgrepen.” De keuken is van alle gemakken voorzien. De keramische kookplaten bieden plaats voor voldoende pannen om voor grote gezelschappen te koken. De afzuiging is in de kookplaat geïntegreerd en in de gootsteen zit een afvoer voor etensresten.

Speciale wens
De wandkast biedt plaats voor de ovens en daarnaast zit een nis voor bijvoorbeeld het koffiezetapparaat. Hier werd gebruik gemaakt van corian, een materiaal dat ook terugkomt in het vrijstaande bad in de master bedroom. De keuken wordt van de woonkamer gescheiden door een metershoge doorkijkhaard. Ook dit was een speciale wens van de bewoner. “Ik wilde tijdens het koken door de haard heen op de tuin met vijver kunnen kijken en andersom. Haardenspecialist DRU zorgde voor de realisatie. Zij waren één van de weinigen die dit konden leveren.”

Hal met zicht op de maatwerk keuken van Culimaat

De verlichting van Maretti Lighting hangt als een kunstwerk in de hal. Kokend water heb je in een handomdraai met de handige kraan van Quooker.


“Ik wilde tijdens het koken door de haard heen op de tuin met vijver kunnen kijken en andersom”


 

Doorkijkhaard van haardenspecialist DRU, zitcombinatie Leolux

In overleg met de familie en de aannemer heeft Wildenborg Haarden een grote DRU doorkijkkachel geplaatst. Dit is de grootste in zijn soort en te bedienen met een gratis App. Hier was het zeer belangrijk om alles goed te overleggen met de aannemer en interieur bouwer om een mooi totaal plaatje te kunnen realiseren. De zitcombinatie en stoelen zijn van het merk Leolux.

Sfeervolle woonkamer met vloerverwarming

Het Toshiba aircosysteem, wat zorgt voor verwarming of verkoeling, is geïnstalleerd door Heva Klimaat en Installatie.

Binnenklimaat regelen
“Comfort in huis staat bij ons voorop en zo is er gekozen voor vloerverwarming en ook koeling in huis”, vertelt de bewoner. “Iedere ruimte is apart te bedienen.” Het binnenklimaat wordt aangestuurd middels twee warmteluchtpompen die mooi uit het zicht staan in het naastgelegen tuinhuis. De verdere techniek voor deze pompen bevindt zich in de ruime kelder. “De verwarming gaat via de vloer en de koeling via het plafond. De bediening gaat via een knop in de wand.” Alle techniek is weggewerkt in het plafond en onder de marmeren tegels. Deze zijn echter niet van echt marmer, maar keramisch. Dat geleidt de warmte goed met een bijzonder ‘echte’ uitstraling. “Heel het plafond bevat leidingen voor koelwater. Willen we het snel warmer hebben, dan zetten we de gashaard aan.”

Op de begane grond bevindt zich o.a. de master bedroom, met badkamer voorzien van ligbad en inloopdouche én een walk in closet. De L-vorm scheidt de ruimtes van elkaar. In de kelder bevindt zich o.a. een fitnessruimte.

Badkamer, vrijstaand bad, inloopdouche, corian


“Heel het plafond bevat leidingen voor koelwater. Willen we het snel warmer hebben, dan zetten we de gashaard aan”


Maatwerk keuken, Culimaat

Bouwbedrijf Oolthuis bouwt b.v. heeft gezorgd voor een schitterend eindresultaat.

Verbouwing
De woning ziet er door de verbouwing helemaal anders uit. Het is hier dan ook heerlijk wonen in de bosrijke omgeving met de grote vijver in de achtertuin en de oude bomen. “We maken nu al een tijdje gebruik van onze nieuwe ruimtes en ik zou niets anders willen.”

Tekst: Desiree Pennings
Fotografie: Rene van Dongen

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:

  • Installatiewerk (verwarming/verkoeling Toshiba aircosysteem), Heva Klimaat en Installatie
    Varsseveld | www.heva.nl
  • Haard, Wildenborg Haarden
    Rietmolen | www.wildenborghaarden.nl