Magisch lichtplan voor Kontiki Beach Resort Curaçao 

In-lite

Op zoek naar een uniek verlichte vakantiebestemming?Wij nemen je mee op droomreis naarKontiki Beach Resort Curaçao. Hierwaan je je ’s avonds in een tropisch paradijsdat volledig verlichtismet 12V ledarmaturen van In-lite. Alle verlichtingisstrategisch ingetekend middels een lichtplan en geïnstalleerd door In-lite LAB.  

Lichtplan, In Lite, The Art of Living

Natuur komt ’s avonds tot leven   

In dit project laat in-lite zien dat er geen grenzen zijn aan de mogelijkheden van 12V-verlichting. De tropische planten rondom de vakantiehuisjes komen ’s avonds tot leven dankzij het natuurgetrouwe licht van in-lite. Bovendien helpt de verlichting om de bezoekers van het resort om ’s avonds veilig de weg te vinden en optimaal gebruik te maken van de

Het lichtplan  

In dit lichtplanproject zijn maar liefst 25 SMART HUB-150 transformators verwerkt die samen meer dam 3 kilometer 12V grondkabel van stroom voorzien. Op dit netwerk zijn 1.479 armaturen aangesloten die volledig geautomatiseerd inschakelen zodra de zon onder is. Ook is deze verlichting aan te sturen middels een handige app. Deze unieke ervaring is uitgedacht door de lichtontwerpers van In-lite LAB die ook de installatie verzorgd hebben. Op het terrein is slim gewerkt met armaturen die opgaan in de tropische beplanting bij de bungalows.  

Slimme keuzes 

Zo zijn erSCOPE buitenspots met handige accessoiresgebruikt ombomenuit te lichten vanuit de stam, zodatvoorbijgangerskunnen genieten van de avond zonder verblind te worden door de lichtbronnen.Tussen de struiken en de lagere beplanting langs de paden zijnSWAY armaturen geïnstalleerd. Deze opvallende neerwaarts schijnendelampensteken subtiel boven de tropische planten uit en wiegenzachtjes meein de wind.  

Lichtplan, In Lite, The Art of Living

Langer genieten  

Door de juiste verlichtingscombinaties te maken, wordt balans gecreëerd tussen sfeer en functionaliteit. De magie ontstaat door de schaduwwerking die ’s avonds structuur en diepte geeft aan de rijkelijk aanwezige natuur. Opvallend is dat er sinds de installatie ook steeds meer avondfoto’s van het resort verschijnen op Instagram. Volgens de hotelmanager blijven de bezoekers veel langer genieten van de magische avondbeleving. Klik hier voor meer info over het project.