Magische keuken: donker geaderd kwartsiet met bronzen fronten

Hollands Maatwerk

Veel huizeneigenaren die in zee gaan met Hollands Maatwerk kiezen voor een keuken die past bij de tijd, maar wel vaak een exemplaar dat ingetogen chique is. Dat het een keuken betreft die vervaardigd is vanuit 100% maatwerk is in een eerste oogopslag wel duidelijk. De hoge kwaliteit van afwerking is namelijk iets wat niemand zal ontgaan. Maar soms komt er een keukenidee voorbij waarbij absoluut uitpakt mag worden. Excentrieke keukens zijn vaak een bold move, maar kunnen daardoor wel 100% aansluiten op de identiteit en smaak van de bewoners. Een prachtig voorbeeld van zo’n keuken waarbij originele ideeën gerealiseerd zijn, is deze magische keuken met alleen al een prachtig kwartsiet blad waar velen van dromen!

Massief bronzen fronten

We nemen je met liefde mee door deze magische keuken met vele eyecatchers. Het eerste wat meteen in het oog springt is wellicht het oogstrelende blad van kwartsiet waarmee zowel het eiland als het vaste aanrecht mee gesierd is. Dit prachtige materiaal heeft een donkere adering met veel brons- en goudtinten erin. Doordat deze warme en luxe kleuren gemengd worden met donker gespoten eiken, komen ze extra goed tot hun recht. Maar alleen met een sprekend blad heb je natuurlijk nog geen excentrieke keuken. Het magische effect is gecreëerd middels echte bronzen fronten! Dit element is echt waanzinnig, omdat het niet gespoten of imitatie is. En laat het je niet afschrikken, want voor het budget maakt echt brons of metaallak niet veel uit. Een bronzen front is zwaarder, dus vooral het opbergsysteem moet het gewicht kunnen dragen. Omdat Hollands Maatwerk een ontwerpteam heeft dat zijn roots heeft liggen in de werkplaats, zijn de mogelijkheden voor zulke unieke ontwerpen snel uitgedacht.

magische keuken, Hollands maatwerk, keuken, the art of living

Verschillende hoogtes werkblad

Genoeg over het schitterende wauw-effect van de keuken, want er is nog veel meer te vertellen. De keuken in haar geheel bestaat uit een eiland met spoelgedeelte en een wandelement met kookgedeelte. De verdeling van deze twee urgente functies geeft deze magische keuken meteen een evenwichtig karakter. Omdat de huiseigenaren nogal verschillend van lengte zijn, zijn de hoogtes van de twee keukenelementen daarop aangepast. Het eiland heeft een hoogte van 97 cm gekregen, ideaal als je wat langer bent. Het blad dat is verwerkt in de vaste kastenwand is 90 cm hoog voor de vrouw, die gezien haar lengte gebaat is bij een lagere werkruimte. De kastenwand is van prachtig eiken, gebeitst in een warme, chique kleur. Alle apparatuur is van Miele. De achterwand bij de kookplaat is van eenzelfde soort kwartsiet als de bladen, zodat het geheel mooi in elkaar overloopt. Erboven is een achterwand met schappen geplaatst voor het etaleren van mooie items.

Begeleiding bij ontwerp

De plaatsing van het eiland is ditmaal haaks gedaan, hoewel parallel ook wel vaak gedaan wordt. Voor de routing en het esthetische effect maakt het weinig uit. Vaak is de plaatsing van het eiland afhankelijk van de ruimte. Uiteraard neemt Hollands Maatwerk hierin de adviserende rol. Middels 3D-ontwerpen worden de mogelijkheden met de klant doorgenomen, zodat je een realistisch beeld krijgt van het eindresultaat. Daaruit volgt ook altijd een plan de campagne. Hier is bijvoorbeeld een prachtige visgraatvloer gelegd. Omdat het gaat om een massieve visgraat, is in overleg bepaald dat de keuken als laatste geplaatst wordt. Ook voor een vloer kan je advies inwinnen bij Hollands Maatwerk. Middels kleursamples en monsterdeurtjes kan je bekijken waar je gelukkig van wordt. Dit voorbeeld kan je dan meenemen naar huis, zodat je in alle rust erover kan nadenken. Andersom kan natuurlijk ook. Als je een voorbeeldplaat van de vloer meeneemt, zal Hollands Maatwerk dat opnemen in je persoonlijke mood board.