Grachtenpand, Robin Sluijzer, the art of living

Magnifiek grachtenpand | Studio Sluijzer

Stoer, stijlvol, karakteristiek en tegelijkertijd rustig en sereen. Zo laat het werk van ontwerper Robin Sluijzer zich het beste omschrijven. Al ruim twintig jaar is hij verantwoordelijk voor de mooiste projecten, van high-end woondesigns tot oogstrelende ontwerpen voor de horeca, retail en andere bedrijven. Dit prachtige grachtenpand, dat voorheen een paardenstal was, heeft een rijke geschiedenis. Oorspronkelijk zaten hier de koninklijke stallen. Later is het een tijdje een suikerfabriek geweest en daarna weer een kunstgalerie. Dit appartement is nu het woonhuis van Robin en zijn gezin. Het appartement heeft een cleane basic met warme en natuurlijke elementen.

Grachtenpand, Robin Sluijzer, the art of living


“In het prachtige geheel ontmoeten oud en nieuw elkaar”


Authentiek

De open indeling en het rustige kleurgebruik zorgen voor een cleane basis, welke is aangevuld met warme en natuurlijke elementen. De leefkeuken is bewust aan de voorzijde van de woning gesitueerd, in het midden van de ruimte, zodat je er omheen kunt lopen. De eet- en woonkamer liggen daarachter, in een open plattegrond. De authentieke muur – die tevoorschijn kwam tijdens de bouw van het grachtenpand – is behouden. De gewelven geven het geheel karakter en zijn een knipoog naar de historie van het pand. Op de tegenoverliggende muur is een boekenkast van wel dertig meter lang gecreëerd. De fascinatie van de ontwerper voor materiaal, vorm en kleur is duidelijk terug te zien in de inrichting.

Sfeervol

Om extra licht te creëren in het vrij donkere grachtenpand, koos Robin voor de toevoeging van glas en staal tussen het woon- en slaapgedeelte. Hierdoor staan alle ruimtes met elkaar in verbinding; van de leefkeuken, tot aan de eet- en woonkamer, de luxe ingerichte badkamer, de kinderkamer en de master bedroom. Die laatste is gelegen boven de kinderkamer – tevens een slimme oplossing om optimaal gebruik te maken van de ruimte. Een goed lichtplan met subtiele spots en enkele eye-catchers maken de ruimtes extra licht en sfeervol.

 

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Jurrit van der Waal

_____

Wil je meer projecten van Studio Sluijzer zien?


Web editor: Monique Jansen     |

Datum: 31 | jul | 2020


Tags: , , , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media