Magnifiek masculien interieur voor appartement aan de Amstel 

Atelier Markx

Atelier Markx werd bijtijds door de eigenaar van een nieuw te bouwen appartement in een complex aan de Amsterdamse Amstel betrokken om te kunnen zorgen voor een uniek interieur. Sjoerd Markx, oprichter van het atelier: “Bij nieuwbouw is vaak veel meer mogelijk dan wordt voorgeschreven door de projectontwikkelaar. Door bijvoorbeeld te werken met verlaagde plafonds en verhoogde vloeren, het achterwege laten van wanden en het creatief omgaan met kaders zoals technische installaties en verlichtingspunten, kun je een huis perfect op maat maken. Dat deden we ook bij dit appartement – initieel ontworpen met vier slaapkamers – dat we transformeerden naar een exclusieve woning geschikt voor een hardwerkende, succesvolle en veeleisende vrijgezel.” 


Leefruimte

Interieur, appartement ,Atelier Markx, The Art of Living

Alle leveranciers van de leefruimte

Meubelmaatwerk

Van Venrooij Interieurbouw

Wandbekleding

Alphenberg Leather
Interieur, appartement ,Atelier Markx, The Art of Living

Stijlvol werken en wonen 
De opdrachtgever wilde graag ruimte om thuis te kunnen werken en een prominente plek voor zijn koffiemachine en sportfiets. Zijn wensen gingen in vervulling gecombineerd met een andere bron van zijn inspiratie: de tv-serie Mad Men die zich afspeelt in de jaren zestig waarin stoere interieurs met hout en ronde vormen het decor vormen. Bij binnenkomst kom je in een luxe, donkere entree waarin functies zoals techniek, garderobe en toilet verborgen lijken te zijn. In het appartement is een schitterende, grote privévleugel met een mastersuite met vrijstaand bad en chique dressing gecreëerd en een afsluitbare multifunctionele ruimte waar gewerkt, gefietst en gelogeerd kan worden. Midden in de privévleugel ontwierp Atelier Markx een vrijstaand volume van notenhout met daarin een prachtige badkamer behorend bij de mastersuite en een aan het oog onttrokken gastenbadkamer. In de leefruimte van het appartement is het warme notenhout ook een echte blikvanger, evenals de zo gewenste koffiemachine. Deze wordt geflankeerd door een fraaie keuken en eetkamer met groene natuurstenen tafel en een door de notenhouten wand verbonden ruime, lichte woonkamer. 


Slaapvertrekken

Interieur, appartement ,Atelier Markx, The Art of Living

Alle leveranciers van de slaapvertrekken

Wandbekleding

Alphenberg Leather
Interieur, appartement ,Atelier Markx, The Art of Living

Warm notenhout, modern contrast
Interieurarchitect Floor Peters: “We hebben de vloer en het plafond zo clean mogelijk gehouden en als contrast warm notenhout toegepast met ronde vormen. Deze vormen geven de hele moderne inrichting, een zacht en warm accent. De wand achter de bank en de eettafel hebben we van karaktervol ruw beton gelaten, wat weer in contrast staat met de strakke vloer, het plafond en de zachtere, ronde vormen.” Aan ieder detail in het interieurontwerp is zeer zorgvuldig aandacht besteed. Zo zijn er wanden bekleed met suède, hangen er bronsgetinte spiegels, is het meubelmaatwerk voorzien van champagnekleurig metallic lijsten en plinten en hebben de op maat gemaakte deuren getint glas. Bovendien wordt het appartement gesierd door sfeervolle verlichting. De eigenaar voelt zich volkomen thuis in zijn appartement met het magnifieke interieur, waar al zijn wensen zijn gerealiseerd 

Editor: Media Team

Datum: 17-01-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van

Fotografie: Wesley Bergen