Magnifiek penthouse met spectaculair uitzicht

Studio Hemanides

Overal in dit schitterend ingerichte penthouse heb je een waanzinnig uitzicht waarop je niet uitgekeken raakt. Dat raak je ook niet op het interieur met prachtige materialen, verrassende vormen en stijlvolle kunstwerken. Dit pied-à-terre leverde Jeroen Machielsen van Studio Hermanides turnkey op aan zijn opdrachtgever. 


Leefruimtes

Kunstzinnige entree  

In de entree vindt de eerste kennismaking plaats met een van de kunstwerken die de woning rijk is. Veel aan dit penthouse van ruim driehonderd vierkante meter woonoppervlakte is bijzonder. Zo loopt vanuit de entree de wand met garderobekast in gebogen vorm verder door en verbindt zo diverse ruimtes. De keramische vloer gaat over in een houten vloer ter hoogte van de gameruimte: een ruimte voorbij de entree met bureaus en een grote wandkast met open vakken, die net als alle kasten van Studio Hermanides op maat zijn ontworpen en vervaardigd. Voorbij de gameruimte kom je bij de keuken. Jeroen: “De basis hiervan hebben we gelaten zoals deze was, omdat de kastfronten goed in de smaak vielen bij de bewoner. We hebben de keuken een upgrade gegeven door de achterwand met bovenkasten te vervangen door een natuurstenen wand met verlichting en planken. Ditzelfde natuursteen hebben we gebruikt voor het bargedeelte.” 

 


Interieur

Asymmetrische vormen 

Jeroen kreeg van zijn opdrachtgever carte blanche. Zijn eerste ontwerpvoorstel met rijke materialen, aardetinten en asymmetrische vormen was een schot in de roos. Jeroen: “Niets in deze woning, behalve de gang, loopt recht. Daarom hebben we bijvoorbeeld karpetten die schuin lopen, zodat ze passen bij de vormgeving van het penthouse zelf.” Dat is niet het enige: de planken van de eikenhouten vloer lopen taps toe en wisselen elkaar in spiegelbeeld af. De tv- en loungeruimte gaan in elkaar over door twee sofa’s die met de ruggen tegen elkaar aan staan. Een zijde is gericht op het wandmeubel met televisie; de loungekant is gericht op de raampartijen. 


Mastersuite

Eenheid en rust  

Het privédomein van de heer des huizes is stijlvol en rustig ingericht met een luxueuze garderobekast en een groot tweepersoonsbed dat aan beide zijden een nachtkastje heeft met daarboven ronde hanglampen van messing. De bestaande en-suitebadkamer heeft een upgrade gekregen in de vorm van een maatwerkwastafelmeubel, zoals dat ook door Studio Hermanides is gedaan voor de badkamers die bij de kinderkamers horen. Waar je ook bent in dit penthouse, het consistente gebruik van vormen, materialen en tinten zorgt voor een mooie eenheid en een heerlijk wooncomfort. 

Editor: Media Team

Datum: 16-02-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Jurrit van der Waal