Magnifiek penthouse met tijdloze schoonheid

Simoni Jennen

Nabij het Belgische Hasselt werd enkele jaren geleden een nieuw appartementencomplex     gebouwd. Voor de indeling en aankleding van het op de vijfde etage gelegen penthouse, vertrouwden de opdrachtgevers – een ondernemend koppel – op de expertise van interieurarchitectenbureau Simoni-Jennen. Een vertrouwen dat beloond werd met een werkelijk magnifiek eindresultaat.


Penthouse

Penthouse, Simoni Jennen, the art of living

De sfeer van ingetogen luxe

Het interieur verbluft vanaf het eerste moment in de ruime entree, bereikbaar via een lift die direct uitkomt in het penthouse zelf, tot aan de prachtige leefruimtes en de luxe mainsuite. De rode draad wordt gevormd door een sfeer van ingetogen luxe – het resultaat van consistent doorgevoerde ontwerp-, kleur-, en materiaalkeuzes.

“De opdrachtgevers gaven ons vrijwel carte blanche voor het interieur van hun penthouse,” vertelt Robbie Jennen, partner bij Simino-Jennen, waarin de interieurarchitect sinds 1 januari jl. de krachten  bundelt met de gevierde ontwerper Vittorio Simoni. “We  zijn  begonnen  met  het maken van een nieuwe lay-out om de ruimte optimaal te benutten en aan te laten sluiten bij het leven van de opdrachtgevers. Zo hebben we de tweede slaapkamer bij de leefruimtes getrokken tot aan de keuken en een grote mainsuite met badkamer en dressing ontworpen. Ook hebben we grote ramen  in het ontwerp opgenomen met een minimaal profiel, voor een mooie binnen-buitenbeleving.”


Bovenverdieping

Penthouse, Simoni Jennen, the art of living

Gezellige, warme woonsfeer

 Opvallend is het gevoel van eenheid en rust dat zich over het penthouse uitstrekt.  Robbie: “We  hebben gewerkt met sobere kleuren, een strak lijnenspel en enkele basismaterialen die in iedere ruimte terugkomen en zo een repeterend karakter vormen. We hebben zelfs de kleur van het parket zo goed mogelijk nagebootst voor de realisatie van de keukenkasten. In de living hebben we ervoor  gekozen om één accent aan te brengen, namelijk een hoogglans okergele tv-kast.” In combinatie met de vele bijzondere maatwerkkasten en doordachte details is hierdoor een tijdloze schoonheid ontstaan die ook over 20 jaar prachtig is.

De gezellige, warme woonsfeer dankt het interieur aan de integratie van indirecte verlichting in onder meer de gyproc-plafonds. Hierin is ook het geluid verwerkt, waardoor de bijzonder strakke  uitstraling van het interieur is behouden. Om de woonbeleving compleet te maken werd een beroep gedaan op de exclusieve zaak Robi Interior, die ervoor zorgde dat al het losse meubilair, de decoratie en kunst perfect aansluit bij het interieurconcept van Simoni-Jennen. Robbie: “Het enige wat de opdrachtgevers nog hoefden te doen is thuiskomen en genieten!”

Editor: Celine Jacobs

Datum: 16-02-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten geschreven voor Hardcoverboek 2022

Fotografie: German Bourgeat