terrasbeglazing, Metalura, de appelboom, glazenwand, exclusief, luxe,

  • Metalura
  • Van Hennaertweg 2
  • 2952 CA, Alblasserdam

Magnifieke terrasbeglazing | Metalura

Veel mensen worden verliefd op een huis, sommigen op een plek. De bewoners van een villa in de provincie Antwerpen ontdekten in de eerste jaren na aankoop dat hun woning meer mankementen bevatte dan was aangenomen, de gevolgen van een oudere, onvolwaardige renovatie. Ze besloten alsnog tot een grondige verbouwing. Het resultaat is een huis waarin het wooncomfort op alle vlakken is verhoogd terwijl het visueel aantrekkelijke van de vorm, het dak en de tuin extra in de verf zijn gezet door De Appelboom, het adres voor bouwbegeleiding en design. Vooral de enorme wand terrasbeglazing van Metalura is echt een kijkje waard!

Verbindende schakel

Het waren het rieten dak en de hoogteverschillen van wel enkele meters in de tuin die de huidige eigenaren charmeerden. Het idee om landelijk te kunnen wonen, in een bosrijke omgeving, op een perceel dat op het eerste gezicht al aanvoelde als je eigenlijke thuis. De bewoners hadden als wens om deze kwaliteiten van de locatie zoveel mogelijk terug te laten komen. Zo bevat de woning veel raampartijen om zowel het volle daglicht als de prachtige natuur zoveel mogelijk naar binnen te halen. De terrasbeglazing is hiervan echt de kers op de taart.

Woningverlenging

Deze terraswand van Metalura vormt zowel een afscheiding als een toegang. Hij is gesitueerd tussen het buitenterras en het dinervertrek waarin een lange en gezellige eettafel is geplaatst. Als afscheiding geeft de terrasbeglazing je een volle blik op het natuurschoon buiten. Doordat er geen kozijnen tussen de beglazing zit, is er werkelijk geen belemmering. Als toegang functioneert deze wand als een metersbreed entree met als voortvloeisel een enorme verlenging van de woning. Binnen loopt hier naadloos over naar buiten. Deze terrasbeglazing is buitengewoon goed ontworpen, omdat hij nagenoeg geen ruimte inneemt wanneer hij compleet opengezet is. Die luttele centimeters aan de zijkant zijn geen gemis voor de beleving van deze combinerende ruimte.

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: HTC parking & security

___

___

Meer projecten bekijken van Metalura?