Makkelijk, duurzaam & groen

Steeds meer bedrijven gaan zich focussen op duurzaamheid. Bij consumenten neemt het vertrouwen van een merk toe wanneer een bedrijf zich positief inzet voor het milieu. Consumenten willen zelf ook bijdragen aan een betere wereld. Wanneer ze een keuze maken voor een duurzaam product, zorgt dit ervoor dat ze zelf ook een positieve bijdrage hebben aan een betere wereld. Consumenten kunnen zelf ook kiezen voor duurzame opties. Veel mensen kijken steeds vaker hoe ze hun woning kunnen verduurzamen. Een sedum dakbedekking is hier een mooi voorbeeld van. Ben je benieuwd wat de voordelen zijn van een sedumdak? Lees dan hier snel verder en misschien is het ook wel iets voor jou!

 

Levensduur van het dak gaat omhoog

Een sedumdak is een voorbeeld van een groendak. Het dak is begroeid met vetplantjes en dat zorgt ervoor dat het dak langer meegaat. Vetplantjes hebben geen dikke bodem nodig omdat het de meest lichtste en dunste vorm is van dakbegroeiing. Er is heel veel keuze binnen de vetplantjes, je kan kiezen uit meer dan 250 soorten. Het geeft een bescherming voor regen en zonlicht, wanneer de temperatuurverschillen extreem zijn biedt het ook extra bescherming. Het is daarbij ook goed voor de biodiversiteit en juist in steden is dat belangrijk. Met een sedumdak zorg je ervoor dat insecten en vogels voldoende eten hebben van de sedumplanten.

Weinig onderhoud

Een ander voordeel van een sedum dakbedekking is dat het nauwelijks onderhoud nodig heeft en dat de plant heel sterk is. Sedumdak cassettes kan je makkelijk aan elkaar klikken en op deze manier kan je een compleet dak creëren. De cassettes vallen dan in puzzelstukjes in elkaar en het is een makkelijke en goedkope manier om je dak te verduurzamen. Het is fijn dat je weinig onderhoud aan het dak hebt, het gaat daardoor namelijk jaren mee. Wanneer het dak lastig te bereiken is of het is geen plat dak, dan is het slim om gebruik te maken van deze cassettes.

Een subsidie

Vaak wanneer je ervoor kiest om een sedumdak aan te leggen, kan het zijn dat je een subsidie hiervoor terugkrijgt. De gemeente wil stimuleren dat meer mensen een duurzame keuze maken. Het verschilt per gemeente hoeveel subsidie je hiervoor kan krijgen, daarom is het slim om dat van tevoren eerst even uit te zoeken. Op de website van de gemeente staat vaak hoe hoog deze subsidie is en hoe je deze kan aanvragen. Het is zeker de moeite waard om het uit te zoeken!

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.