Mancave 2.0: Relaxen én werken

Novalis.O

Dat het in deze werk- en loungeruimte goed vertoeven is, is niet verwonderlijk. Aan ieder ontwerpaspect – van het luxe meubelmaatwerk tot de verlichting, de materialen, kleuren, akoestiek, meubilair en de indeling van de ruimte aan toe – is tot in de kleinste details aandacht besteed. Het ontwerp werd gemaakt door interieurontwerper Timo Smit in samenwerking met de eigenaar van Novalis.O, Anton van Oirschot. Anton: “Onze opdrachtgever zag massief eikenhouten latten in onze showroom. Het werd een belangrijk onderdeel in ons ontwerp. Het enige onderdeel in het interieur dat is gebleven, is de bestaande donkere, eiken keuken die nog vrij nieuw was. We hebben het ontwerp daaromheen gemaakt. In de ruimte is ook een verborgen deur naar de achterliggende ruimte met auto’s.” Van een cabriolet kun je overigens een glimp opvangen: het is een decoratief object in de ruimte. Over het plafond vertelt Anton: “Het pand heeft een zadeldak. Door het aanbrengen van een spanplafond konden we alle benodigde techniek en bekabeling daar mooi boven wegwerken. Ook de airco is geïntegreerd. Bovendien zorgt het plafond voor een goede akoestiek en intimiteit.” De ruimte is in donkere kleur- schakeringen uitgevoerd om de gewenste sfeer te creëren. Passend bij de meer klassieke uitstraling van een mancave, maar dan zodanig dat er ook gewerkt kan worden aan het bureau en besprekingen met klanten kunnen worden gehouden. 


Werk ruimte

Ontwerp, interieur, NovalisO, The Art of Living

Boek- en boomvorm 

De werkplek met het prominente vrijstaande bureau is in een originele vorm uitgevoerd: het design oogt vanaf de zijkant als een boek. Bovendien is het met luxueus leder bekleed en uitgerust met lades die ook in leer zijn uitgevoerd. Naar de wens van de opdrachtgever heeft het bureau een aantal ‘geheime’ lades, net als de maatwerkwandkasten. De zeer comfortabele designbureaustoel met kuip van zwart essen is bekleed met leer. Het is van Italiaanse makelij en maakt net als alle meubels en accessoires in de ruimte deel uit van de exclusieve merken- collectie van Novalis.O. Onder het bureau ligt een prachtig handgeweven wollen karpet. Naast het bureau staat een andere blikvanger: een hoge draaibare kast. Dit model ‘Albero’ – Italiaans voor boom – stamt oorspronkelijk uit de jaren vijftig en doet door z’n smalle hoge vorm en notenhouten uitvoering z’n naam eer aan. De tafel is door Novalis.O op maat ontworpen. De bijbehorende acht stoelen met wireframe en lederen zittingen in een cognackleur zorgen voor een heerlijk zitcomfort. De ingebouwde wandkast werd op maat ontworpen, net als de wandkast bij de bank. 


Relax ruimte

Ontwerp, interieur, NovalisO, The Art of Living

Alle leveranciers van de relax ruimte

Gietvloer

DRT Gietvloeren

Van koffie tot Formule 1 

De plek waar je heerlijk kunt loungen wordt afgebakend door een omvangrijk, organisch gevormd karpet dat rondom de vrijstaande doorkijkhaard is gelegd en zich uitstrekt tot aan de bank. De haard wordt geflankeerd door lage fauteuils met een donkere, zachte stoffering en een op maat gemaakte pantry met een luxe chromen koffiemachine. Hetzelfde type fauteuils maakt deel uit van het zitgedeelte met een gestoffeerde bank met verstelbare rugleuningen. Vanaf hier wordt regelmatig naar films en autosport gekeken. De geavanceerde audiovisuele apparatuur zorgt ervoor dat de beleving hiervan optimaal is. De maatwerkwandkast is uitgerust met sfeervolle verlichting. “Verlichting speelt een belangrijke rol in onze ontwerpen: het bepaalt de sfeer in grote mate. Voor dit ontwerp hebben we gewerkt met spots, wandlampen en met hangende armaturen in de vorm van een hexagoon. Die vorm zie je ook in de exclusieve salontafels van hetzelfde merk als de verlichting. Bijzonder is dat een van die tafels met massief hout is ingelegd: handwerk dat slechts door één Italiaanse vrouw en haar dochter wordt beheerst.” Het maatwerk vereist nauwgezette zorg, toewijding en tijd, maar deze inspanningen zijn absoluut de moeite waard voor het creëren van dit prachtige product. 

Editor: Media team

Datum: 11-06-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Peter Baas