Mangohout: de woontrend van 2021

Je ziet ze steeds vaker: meubels en vloeren gemaakt van mangohout. Het robuuste en exotische hout, dat bekend staat om zijn prachtige kleurverschillen en duidelijke nerf, groeit uit tot dé woningtrend van 2021. Ontdek hoe mangohout ook jouw interieur helemaal 2021-proof kan maken!

woontrend van 2021, The Art of Living

Wat is mangohout?

Zoals de naam verraadt wordt mangohout gewonnen uit de mangoboom, de Mangifera indica, die groeit in warme klimaten zoals in India en Australië. Het is een sterke en snelgroeiende boomsoort die een hoogte van wel veertig meter kan bereiken. Op plantages worden ze gekweekt om mango’s te produceren. Eens in de zoveel tijd worden de oudere mangobomen gekapt omdat ze minder vruchten opleveren. Die oudere bomen worden dan vervangen door jongere. Dit levert prachtig hout op dat kan worden verwerkt tot meubels, vloeren en accessoires.

Mangohout herken je snel aan zijn exotische uitstraling en robuuste look. Het heeft een goudbruine tint met een duidelijke nerf en veel kleurschakeringen, maar kan door middel van beits ook donkerder gemaakt worden. Het veelzijdige hout past perfect in verschillende interieurstijlen, maar komt in combinatie met industriële elementen zoals zwart metaal helemaal perfect tot zijn recht.

woontrend van 2021, The Art of Living

Duurzaam

Een reden waarom mangohout zo populair is, is zijn duurzaamheid. Wanneer een boom te oud wordt voor de mangoproductie, wordt hij gekapt. Mangohout is dus eigenlijk een restproduct en draagt niet bij aan ontbossing, het is erg milieuvriendelijk. De keuze voor mangohout is dus absoluut verantwoord en past perfect in het interieur van 2021.

Daarnaast gaat een mangohouten meubelstuk zeer lang mee. Het hout is sterk en kan tegen een stootje dus is het mangohout erg geschikt om eettafels van te maken. Door de duidelijke nerf en kleurschakeringen zul je beschadigingen zoals krasjes of gebruiksporen ook nauwelijks zien. Hierdoor zul je lang genieten van jouw mangohouten meubel.

woontrend van 2021, The Art of Living

De trend van 2021

Door zijn ruige en robuuste look past mangohout perfect binnen een industrieel interieur. Het grote contrast tussen het warme, natuurlijke hout en elementen als glas, beton en zwart metaal maakt dat mangohouten meubels echte blikvangers zijn. Een Industriële uitsraling is in 2021 helemaal in; daarom zal je de houtsoort vaak terugzien in de woonboulevards en magazines van dit jaar. Mangohout is trendy, maar zal niet snel uit de mode raken. De houtsoort past door zijn veelzijdige karakter en natuurlijke look in vrijwel elke interieurstijl. Hierdoor zal een mangohouten meubel jarenlang meegaan, ook wanneer jouw stijl verandert.

 

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.