Maretti Lighting | Van der Valk hotel Utrecht

Maretti Lighting

LICHTPLAN OP HOOG NIVEAU

Als specialist in hotelverlichting komt het team van Maretti Lighting altijd met vooruitstrevende lichtoplossingen en verrassende verlichtingsontwerpen. Zo krijgt elk hotel zijn eigen unieke identiteit.

Dit nieuwe Van der Valk Exclusief hotel in Utrecht is met bijna 75 meter hoogte de koploper in dit concern en telt maar liefst 185 luxe hotelkamers en 22 moderne conferentieruimtes. Het is tevens dé congres- en vergaderlocatie van Utrecht en zeer geschikt als evenementenlocatie. Direct bij binnenkomst wordt duidelijk hoe hoog de standaard ligt in dit hotel. De imposante entree met receptie straalt ongekende luxe uit. Mevrouw N. van der Valk zelf stuurde het interieurdesign-team aan en werd hierin bijgestaan door onder andere Georgette de Bolster. Samen hebben zij dit werkelijk magistrale interieur bedacht en vorm gegeven.

Spectaculair lichtdesign

Reeds in het beginstadium van de bouw was Maretti Lighting betrokken bij dit project en ontwierp een lichtplan dat het karakter en de sfeer van dit hotel nóg meer kracht bij zet. Onze lumineuze ideeën voor nog nooit vertoonde verlichtingsarmaturen zijn de kroon op het ontwerp.

Maretti Lighting | Van der Valk hotel Utrecht

 

Sprookjesachtig mooi
Om te beginnen pakte ons designteam uit met een wel heel bijzonder verlichtingsontwerp; de wand bij de liften is voorzien van spiegels met een ingenieus lichtsysteem erachter dat zorgt voor een sprookjesachtig mooi effect.

 

Maretti Lighting | Van der Valk hotel Utrecht

 

Luchtbelletjes
Maar neem ook vooral de trap, want daar hangt  van boven naar beneden een spectaculaire creatie van kleine plexiglas plaatjes met luchtbelletjes erin, die -wederom op ingenieuze wijze- worden verlicht door ledlampjes. Dit geheel levert een fenomenaal en oogstrelend lichtspel op.

 

Maretti Lighting | Van der Valk hotel Utrecht

 

De Dream
In het restaurant gaat het sprookje verder met de Dream, die de golvende beweging van het ontwerp van de bank eronder volgt. De Dream kan aan elk interieurontwerp aangepast worden, heeft altijd een groots effect en geeft elke ruimte allure en sfeer.

 

 

Mooi besparen met LED
De basisverlichting, zoals inbouwspots en wandlampen in de gangen, zijn voorzien van led lichtbronnen, daar deze doorlopend branden. De Inlet wandarmaturen zien we overal terug in dit concept, wat zorgt voor eenheid en rust en vooral voor mooie lichtlijnen op de wanden.

 

Maretti Lighting | Van der Valk hotel Utrecht

 

Eyecatcher
Elke traptrede van de trap in de lobby wordt verlicht door een kleine Luna S inbouwspot. Mooi en veilig.

 

Conferentieruimte
In de conferentieruimte zijn in het plafond behalve de Square Open 111 met Paloma lichtbron, ook de Evolution LED armaturen ingebouwd. De opalen witte plaat fungeert als basisverlichting en dankzij de richtbare spot in het midden biedt dit armatuur een handige oplossing om tegelijkertijd lichtaccenten te leggen.

Spotlicht tijdens het ontbijten
Boven de counter met het ontbijt is het belangrijk dat een lichtbron met de juiste kleurtemperatuur gebruikt wordt, zodat het eten er even appetijtelijk uitziet als het smaakt! De spanningsrail met Combat spots maakt van de fitnesszaal een stoere, mooi verlichte ruimte.

 

Maretti Lighting | Van der Valk hotel Utrecht

Ledlijnen bieden veel variatie in toepassingsmogelijkheden. Ze geven hier op originele wijze een extra dimensie aan  de receptiebalie en de pilaren in de lobby. Ledlijnen boven verlaagde plafonds verspreiden zacht egaal licht. Mooi weggewerkt aan weerszijden van de trap bieden ze extra veiligheid. Ieder Van der Valk hotel heeft een ander karakter, een ander interieur. Met dit  op maat gemaakte lichtplan heeft Maretti Lighting dit majestueuze project voorzien van unieke en originele verlichting die de eigenheid en sfeer van dit hotel benadrukt.

___

Een verblijf bij Hotel Van der Valk is pure verwennerij.
Het concept van de Van der Valk hotels is duidelijk: geef elke gast een gevoel van ’thuiskomen’ in luxueus en toch knus ingerichte kamers en suites. Ultiem ontspannen kan in een modern wellness center met luxury gym en riant binnenzwembad. In het smaakvol aangeklede restaurant of de gezellige eigentijdse hotelbar is het goed toeven en in de conferentiezalen, voorzien van alle technische gemakken, vergadert men in stijl. Kortom, bij Van der Valk dompelt men de gasten graag onder in een wereld van luxe en comfort.

___

Alle projecten van Maretti Lighting bekijken?

 

 

Maretti Lighting Logo

 

___

Contactgegevens:

  • Maretti Lighting
  • Bolderweg 7
  • 1332 AX  Almere