Marie Kondo’s opbergtips: organisatie en ruimtebesparing in jouw badkamer

Plieger

Juist in kleine ruimtes, zoals je badkamer, wil je rust en harmonie creëren. Zoals mama of oma ook vroeger altijd zei: ‘Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd’. Het is inmiddels alweer een tijd geleden dat we op Netflix werden geïnspireerd door Marie Kondo en haar opbergtips, maar dit blijft terugkomen. Ontdek alle tips voor een georganiseerde badkamer inrichting, zo zorg je voor ruimtebesparing en een georganiseerd leven en kun je genieten van een opgeruimde badkamer.

Rol je handdoeken op

Als je handdoeken oprolt in plaats van deze op te vouwen en op een stapel legt, bespaar je ruimte. Behalve dat het ruimte bespaart ziet het er ook nog eens mooi uit, zeker als je een open badkamermeubel in je badkamer hebt.

Het principe van Marie Kondo

Sorteer alle producten in de badkamer. Het gaat hier niet om producten zoals de douchedeur en toiletborstel, maar alle verzorgingsproducten. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je alle gezichtsproducten bij elkaar in een kast zet, en alle handdoeken in een ander kastje. Op deze manier kun je producten snel terugvinden en voorkom je rommeligheid doordat alles door elkaar staat en niet gestructureerd.

Minimalisme

Verzamelen doen we allemaal en al gauw kunnen er producten in de badkamer te vinden zijn die daar helemaal niet thuishoren. Kijk daarom kritisch naar alle spullen die je hebt verzameld in de badkamer en ga na wat je echt nodig hebt. Zorg ervoor dat je enkel de producten laat staan die je echt nodig hebt. Minder producten en spullen op de badkamer betekent meer rust, en minder spullen die je moet afstoffen.

Sorteer kleine spullen  

Gebruik dozen, manden of opbergboxen voor kleine spullen zodat deze niet overal rondslingeren. Organiseer kleine items in opbergbakken. Denk hierbij aan spullen zoals make-up, tandenborstels of haarelastiekjes. Opruimen staat gelijk aan overzicht.  

Op zoek naar nog meer tips en inspiratie voor het inrichten van jouw badkamer? De experts van Plieger helpen je graag verder in een van hen showrooms 

Editor: Media Team

Datum: 05-07-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Plieger