Marmer en natuursteen van AMC Natural Stones, AMC Natural Stones, marmeren tafels, keukenbladen

  • AMC Natural Stones
    Einsteinweg 9
    3225 LT Hellevoetsluis

Marmer en natuursteen van AMC Natural Stones | AMC Natural Stones

In 2003 werd AMC Natural Stones opgericht door Dimitri Kounoupiotis. Zoals je aan zijn naam al kunt aflezen, is hij van Griekse afkomst. En laat dat nou net het land zijn waar het witste marmer ter wereld vandaan komt. Niet zo gek dat Dimitri verliefd werd op het materiaal en er zijn werk van maakte om de mooiste projecten te leveren in binnen- en buitenland.

Athene

“In Athene kwam ik in contact met iemand die allemaal verschillende soorten marmer had staan. Ik werd erdoor getriggerd en van het een kwam het ander”, vertelt Dimitri. In Nederland kwam hij iemand tegen die op zoek was naar een beige marmeren vloer en zo kwam het dat hij zich ging verdiepen in de handel in marmer.

Marmer en natuursteen van AMC Natural Stones, AMC Natural Stones, marmeren tafels, keukenbladen

Marmer

“Het was in het begin meer een try-out dat ik deed naast mijn werk in de logistiek. We zijn gaan onderzoeken of er vraag naar marmer was in Nederland en we zijn gestart met het leveren van wit marmer uit Griekenland aan kleine projecten. Jaren later kwam ik op Marmomacc in Verona, Italië, een grote, jaarlijkse marmerbeurs. Ik werd gegrepen door de schoonheid en de variëteit van het natuursteen. Ik dacht: ‘dit is het!’”

Exclusievere materialen

Dimitri besloot er vol voor te gaan, ging fulltime werken met het natuursteen en verdiepte zich in de details. Al snel kreeg hij de opdracht om een villa met een oppervlakte van 450 m2 te bekleden met marmer. Dimitri: “Sindsdien zijn we alleen maar gegroeid en zijn we ons gaan specialiseren in de meer exclusieve materialen. Natuursteen kun je immers overal kopen, zelfs in de bouwmarkt, maar wij leveren marmer uit Brazilië, Italië, Spanje, Portugal, Turkije en andere delen van de wereld, onyx uit Iran en Mexico en edelstenen als lapis lazuli en kwarts. We zijn begonnen met Grieks marmer en nu leveren we zeker vijftig soorten wit marmer.”

Marmer en natuursteen van AMC Natural Stones, AMC Natural Stones, marmeren tafels, keukenbladen

Groot door klein te blijven

Het mooie aan AMC Natural Stones is dat ze de natuursteen niet alleen leveren, maar ook advies geven, producten op maat maken én installeren. Van vloeren tot wasbakken, van marmeren tafels tot keukenbladen. Vooral naar die keukenbladen is steeds meer vraag, vertelt Dimitri. “Vijf jaar geleden was het nog onbekend dat je marmer ook kon gebruiken in de keuken. Nu is dat erg modern. De projecten die wij doen zijn dan ook erg breed, bijvoorbeeld badkamers, wellnessruimtes en terrassen rondom zwembaden. Daarvoor leveren we grote platen met speciale patronen die in hun geheel op de wand of vloer geplaatst kunnen worden. De productie doen we in eigen beheer in Griekenland en voor Italiaanse producten hebben we een faciliteit in Carrara. Ook hebben we de mogelijkheid om marmer te halen uit eigen groeve.”

Grootse projecten

AMC Natural Stones neemt grootse projecten aan, maar het bedrijf zelf wordt bewust klein gehouden. Dimitri: “Zo kunnen we een goede service bieden en alles optimaal opvolgen. Dat vind ik belangrijk. We willen dat onze klanten het natuursteen beleven. Daarom gaan we ook weleens met klanten naar Griekenland of Italië toe, naar de groeve en de productie. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden.”

Bezoek de showroom

Wil je met eigen ogen zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van natuursteen, dan kun je een kijkje nemen in de showroom van AMC Natural Stones in Hellevoetsluis. Maak een afspraak en de medewerkers vertellen je graag alles over hun bijzondere producten.

Tekst: Desiree Pennings
Fotografie: AMC Natural Stones

_____

Meer projecten bekijken van AMC Natural Stones?