Marmeren villa, Rob Zeelen Interior
Marmeren villa, Rob Zeelen Interior
Marmeren villa, Rob Zeelen Interior
Marmeren villa, Rob Zeelen Interior
Marmeren villa | Rob Zeelen Interior
Marmeren villa | Rob Zeelen Interior
Marmeren villa | Rob Zeelen Interior
Marmeren villa | Rob Zeelen Interior
previous arrow
next arrow

Marmeren villa | Rob Zeelen

 Van gesloten woning tot open, lichte ruimte

Zo’n vijftien jaar geleden werd deze woning nieuw gebouwd in een bosrijke omgeving in Midden-Limburg. Toch voldeed het niet meer aan de wensen van de bewoners. Rob Zeelen ging rigoureus aan de slag en maakte, met oog voor detail, van de gesloten woning een open, lichte ruimte.

Als je binnenkomt in de woning valt direct de transparantie op: veel glas, licht en een variatie van lichte tinten. Vanuit iedere ruimte is er contact met de tuin. Dat was voor de verbouwing wel anders. “We hebben muren weggebroken voor meer openheid”, vertelt Rob Zeelen.

Eén grote zitruimte
In plaats van de oorspronkelijke twee zithoeken in de woonkamer heeft Rob gekozen voor één grote zitruimte waarin de enorme bank van Jori het middelpunt vormt. Op een eveneens imposant handgeknoopte Casalis vloerkleed staan twee speciale uitvoeringen van de Ghyczy T48/4 tafels welke zijn voorzien van een roodkoper onderstel en 24 mm dik helder glazen bovenblad.

De centraal gesitueerde haard- en tv-wand is voorzien van een zwarte Frescolori afwerking. In deze wand zijn een Bang & Olufsen TV en Boley haard geïntegreerd. De bestaande haard in de eetkamer bleek niet geschikt te zijn in combinatie met het ontwerp van de donker eiken haardwand. In de keuken is er gekozen voor een open gashaard en in de zitkamer voor een houthaard.

Woonkamer, televisie Bang & Olufsen, haard Boley, Bank Jori, marmeren villa, Rob Zeelen Interior

In de woonkamer de enorme bank van het merk Jori. Door Poulissen AV Center werd in goed overleg met Rob Zeelen zowel de gehele audio als wel diverse Bang & Olufsen TV schermen in het huis geïnstalleerd. Dit onder andere in de woonkamer en in de eetkamer gecombineerd met een haard van Boley.

Hal, deuren naar de woonkamer, marmeren vloer, houten vloer, televisie Band & Olufsen, marmeren villa, Rob Zeelen Interior


“In de keuken is er gekozen voor een open gashaard en in de zitkamer voor een houthaard”


Eetkamer, ovale tafel, maatwerk kastenwand, haard van Boley, marmeren villa, Rob Zeelen Interior

Keuken, maatwerk door Rob Zeelen Interior, marmeren vloer, Miele apparatuur,

Koken met uitzicht op de tuin
Het paradepaardje van de woning is de royale, functionele en vooral lichte keuken, ontworpen en op maat gemaakt door Rob. Hij is voorzien van de meest actuele Mieleapparatuur. Door het verwijderen van de muren tussen de vroegere keuken en de eetkamer is er een veel beter contact ontstaan tussen beide ruimtes. Door dit contact is het veel aantrekkelijker geworden gebruik te maken van de ovale massief eiken eetkamertafel in combinatie met de Boley haard op tafelhoogte. Bovendien heb je tijdens het koken fraai uitzicht op het terras en de tuin. Een matzwarte aluminium schuifdeur verbindt de keuken met het terras en de royale achtertuin.

Tuinkamergevoel
Het licht dat door de ramen aan de straatzijde naar binnen valt, wordt gefilterd door transparante rolgordijnen die zorgen voor voldoende privacy. Aan de tuinzijde van de kamer zijn de traditionele tuindeuren vervangen door een kozijnloos raam. Hierdoor ontstaat het gevoel dat je in een grote tuinkamer zit.

Terras, matzwarte aluminium schuifdeur, muzieksysteem, afdak, marmeren villa, Rob Zeelen Interior

Sublieme afwerking
De gestucte muur tussen de trap en de entree werd verwijderd waardoor er een fantastische open hal met doorzicht naar de tuin is ontstaan. Door de toepassing van Carrara marmer op de traptreden en stucwerk tegen de zijkant van de trap ontstaat er een subtiele loper naar de eerste etage. Hier werd alles vernieuwd, alleen het parket op de overloop is gebleven. Maar ook dat werd opnieuw behandeld. De traditionele brede houten balustrade en trapleuning werden op advies van Rob verwijderd en vervangen door een transparant glazen versie.

Ruime hal, Carrara marmer, trap, balustrade, glas, marmeren villa, Rob Zeelen Interior

Scheuten Glas leverde de balustrades, die gemaakt werden door Fransman Glas.


“De traditionele brede houten balustrade en trapleuning werden vervangen door een transparant glazen versie”


Het sanitair, het toilet en de wastafels zijn afkomstig van het merk LAUFEN, Palomba Collection.

Marmer afgewisseld met Red Cedar hout
In de badkamer zijn het vrijstaande bad, de douche en de sauna in het midden geplaatst. Het toilet en het bidet bevinden zich achter een muur, waardoor ze voldoende privacy bieden. In combinatie met de marmeren vloer geeft het de badkamer een strakke en overzichtelijke indeling. De vloer van de inloopdouche bestaat zelfs uit één marmeren plaat en ook de drain is met marmer bekleed.

Het wit van het marmer en de gestukte wanden wordt afgewisseld door het Red Cedar hout in de sauna en het donkere horizontaal verwerkte eiken van het functionele, op maat gemaakte wastafelmeubel. De elegante wastafels uit de Palomba collectie van Laufen sluiten perfect aan bij het zeer comfortabele en bijzonder vormgegeven ligbad van de gelijknamige serie. De garderobe naast de badkamer werd voorzien van nieuw stucwerk, MID tapijt en Nimbus LED armaturen voor optimale verlichting.

De boxspring met lederen achterwand werd geleverd door Schramm naar een ontwerp van Rob Zeelen, Marmeren villa

De boxspring met lederen achterwand werd geleverd door Schramm naar een ontwerp van Rob Zeelen.

Slaapkamer met roomdivider
Een verrassende ruimte is ontstaan door het toepassen van een roomdivider in de slaapkamer. Deze ruimte is voorzien van een dressoir en een boekenkast uitgevoerd in hoogglanslak en biedt voldoende ruimte voor het bedtextiel en de boeken. Het luxe Schramm bed met lederen achterwand is geïntegreerd in de roomdivider. Het uiteindelijke resultaat werd behaald dankzij de uitstekende samenwerking van de door Rob geselecteerde vakbekwame bedrijven.

Tekst: Desiree Pennings
Fotografie: Dré Wouters

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: