MD Service, Domotica

G-House villa Reeuwijk | MD Service

Alle disciplines die in de woning zijn toegepast hebben we zelf in huis: elektrotechniek, beeld & geluid, data & telefonie, beveiliging en domotica.

De top in domotica en elektrotechnische toepassingen in Nederland is ingebouwd in het G-house, een particuliere villa met gastenverblijf, gelegen aan het water. Verlichting, televisie, audio, verwarming en beveiliging: het is allemaal via twee touchscreens, de tablet of smartphone op afstand te bedienen.

Alle elektra, zoals het verlichtingsplan, de aansturing van de gordijnen, tuinverlichting en schuifpoorten waren in onze handen. Er is inbraakbeveiliging, camerabeveiliging, branddetectie, waterdetectie in de kelder en op een aantal deuren zitten toegangscodes. Zo is een pincode nodig om in het inpandige zwembad te komen, om te voorkomen dat kinderen rechtstreeks het water in kunnen lopen. Over het hele terrein en binnen zit een WIFI-netwerk. Apparaten die veel data verbruiken, zoals de geluidsinstallatie en televisie zijn via de bekabeling aangesloten. De geluidsinstallatie is in iedere ruimte beschikbaar en wordt centraal aangestuurd door een muziekcomputer. De televisie aanzetten gaat met één druk op de knop, maar dat heeft direct een aaneenschakeling van handelingen tot gevolg: de klep voor de tv gaat open, de tv en het geluid gaan aan en het licht dimt. En dat alles wordt aangestuurd door twee touchscreens in het pand, of de tablet of smartphone. Die regelen onder andere de verwarming, zonwering, elektrische gordijnen, hekwerken, televisie en audio. Én zijn een indicator voor eventuele storingsmeldingen, zoals een defect in de waterontharder.

MD Service, Domotica
MD Service, Domotica
MD Service, Domotica
MD Service, Domotica
Architect: Loek Stijnen van Lab32 architecten
Fotografie: Rene de Wit / Architectuurfotografie

___

Alle projecten van MD Service bekijken?

 

___

Contactgegevens:

  • MD Service B.V.
  • Zuidbaan 505
  • 2841 MD Moordrecht