bungalow| Vloeren Exclusief-Gulpen, the art of living

Mediterrane bungalow in het heuvellandschap | VloerenExclusief

Als je, zoals de bewoners, de drukte van New York gewend bent, is verhuizen naar Zuid-Limburg een hele omslag. Hier, in het Heuvelland, vonden de bewoners een rustige plek te midden van de natuur om hun droomwoning te verwezenlijken. De natuur naar binnen halen was hun grootste wens. De eikenhouten vloer van VloerenExclusief vormt daarbij de kroon op het interieur. The Art of Living nam een kijkje in deze on-Nederlandse bungalow in de Limburgse heuvels.

Houten vloer: VLoerenExclusief. Boomstamtafel: PalletWood Interiors.

bungalow| Vloeren Exclusief-Gulpen, the art of living

Keukenblad: Cosentino. Interieur op maat, kozijnen binnendeuren & leverancier Beal Mortex: Huntjens interieurbouw.

Kozijnen: Alument BV. Stalen deuren: Steeled Industrial.

bungalow| Vloeren Exclusief-Gulpen, the art of living

De juiste mensen zoeken

De natuur naar binnen halen. Hoe doe je dat beter dan met de befaamde ontwerpstijl van Frank Lloyd Wright? Grote raampartijen, licht hellende daken en dakoverstekken, massieve schoorstenen en rustige silhouetten. Voor het ontwerp van hun bungalow namen de bewoners architect Frank Lahaye in de arm, die hen begeleidde in het gehele traject – van diverse schetsen tot uiteindelijk ontwerp en het aanvragen van de bouwvergunning. “Terwijl ik nog in New York woonde, ging mijn man op zoek naar een geschikte aannemer”, vertelt de bewoonster. “We kozen voor boetiek-aannemer Rick Witjes. Een ontzettend leuke aannemer die enorm veel persoonlijke aandacht had voor onze wensen.”

Sauna: Van Gemert Zwembaden & Sauna’s B.V.

Tuinontwerp: Dutch Quality Gardens.

bungalow| Vloeren Exclusief-Gulpen, the art of living

Natuursteen buitenmuur: Natuurgevelsteen. Tuinontwerp en aanleg: Dutch Quality Gardens. Zwembad: Van Gemert Zwembaden & Sauna’s B.V.

Natuurlijke materialen

Bij binnenkomst in deze woning springen meteen diverse elementen in het oog. Allereerst de ruimtelijkheid. Wanneer je omhoogkijkt, kijk je rechtstreeks tegen de nok van het maar liefst 4,5 meter hoge dak. Dankzij de grote raampartijen oogt de living eindeloos en staat de gehele woning in verbinding met het landschap. Wanneer je de hoek om loopt, sta je in de chique keuken met aansluitend het eetgedeelte. De zachte groene kleur op de muur past perfect bij het hout en brons van de keuken. “We hebben wel drie keer de kleur van de keuken veranderd om deze goed te laten aansluiten bij het enorme keukenblad. We zijn uiteindelijk superblij met de keuze voor het materiaal en de kleurcompositie.”

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff, geschreven voor magazine nr.4 2021
Fotografie: Jurrit van der Waal

____
Wil je meer zien van VloerenExclusief?