previous arrow
next arrow
Slider

Vleugje Méditerranée aan de Vinkeveense plassen 

Een uitgesproken woning met een fantastische tuin

Niet alledaags en eigenlijk ook niet hedendaags. Wél buitengewoon bijzonder en hoogst exclusief. De nieuwe, uitgesproken woning aan de Vinkeveense plassen prikkelt, verbaast en enthousiasmeert. Mede vanwege de fantastische tuin die Vosselman Buiten heeft ontworpen en gerealiseerd.

Voor de realisatie van zijn exclusieve droomwoning en -tuin nam de bouwheer het bekende Gooise architectenbureau Kabaz en de tuinarchitect Bas Vosselman in de arm. Het brainstormen tussen opdrachtgever, architect en tuinarchitect leidde tot verrassende uitkomsten. De klassieke notariswoning, die uit het eerste moodbeeld naar voren kwam, evolueerde gaandeweg het denkproces naar een stoere Mediterrane achtige villa, met grove steen en mahoniehout. Die sfeer werd doorgetrokken in de exclusieve splitlevel tuin aan de achterzijde van de woning.

Materiaalgebruik
Bas heeft het ontwerp van de tuin op de woning aangepast. “Het is belangrijk dat de tuin aansluit bij de woning en de omgeving. Dit laat ik terugkomen in de materialen die we gebruiken en de beplanting. Er moeten altijd elementen in de tuin verwerkt zijn die in de natuurlijke omgeving terugkomen.”

Ook dacht hij mee over de look and feel van het boothuis. Dit is door de architect vertaald in een prachtig ontwerp met veel glas om zo de openheid aan het water te behouden. “We stemden het materiaalgebruik op elkaar af. Zo hebben we het mahoniehout van het boothuis weer terug laten terugkomen in de berging en de toegangspoort.”

De opvallende Rock Brons Rustiek Steenstrips met zandbeige voeg van Flagstone Company komen terug op verschillende muren. De toegangspoort van mahoniehout is van DJS Hekwerken & Toegangstechniek.

Dankzij Maretti Lighting is de tuin ’s avonds prachtig verlicht.


“Je waant je aan de Middellandse Zee”


Vosselman Buiten is verantwoordelijk voor de realisatie van deze mediterrane tuin.

Zowel zon als schaduw op het betonnen terras van Trivium Ceramic dankzij het zonnescherm van Weinor.

Beschut of in de zon
Een tuin die de sfeer oproept van mediterrane streken, met een warm klimaat en diepblauwe zeeën. Je waant je welhaast aan de Middellandse Zee. Met de deuren open is het ook in huis alsof je in de tuin zit. Op verschillende plekken in de tuin zijn zitjes, zodat je de hele dag in de zon kunt zitten. Of juist beschut in de patio waar je in een luxe loungebank extra lang kunt genieten van het buitenleven.

Details
De bamboe haagafscheiding aan de voorzijde van de villa, maar ook de Japanse esdoorns, naaldboom, berken en kurkeik aan de achterzijde maken duidelijk dat deze wellnesstuin meer stijlelementen bevat dan de klassieke mediterrane tuin. Het op maat vervaardigde hekwerk, de bijzondere verlichting, het sedum dak, de overkapping, het revolutionaire beregeningssysteem van de tuin, het ontwerp en op maat gemaakte grote balibed, de styling. Tuinarchitect Bas Vosselman heeft over werkelijk ieder detail nagedacht.


“Bas Vosselman heeft over werkelijk ieder detail nagedacht”


Het groendak op de woning is van Universal Greenfields.

Bomen op heipalen
Dat blijkt ook uit de ingenieuze manier waarop de veelal zware beplanting is gerealiseerd, met bomen van 50 tot 60 cm omtrek en een kluit van tot soms wel anderhalve meter. Om verzakking te voorkomen, staan de bomen aan de waterkant op een heipaal. De realisatie was een heuse tour de force. Ook onder het fraaie hout van terrasvloeren schuilt een betonnen vloer als fundament. Opvallend is ook de gevarieerde beplanting. Een trompetboom, maar ook de nodige laurierwolken en de kurkeik.

“Het moest een bijzondere tuin worden en gelet op de reacties is dat gelukt”, glimlacht Bas. “Mede omdat ik ook bij dit project kon bouwen op betrouwbare partners die begrijpen dat architectuur de kunst van het bouwen is.”

De grote ramen in deze woning kunnen u niet ontgaan zijn. MHB is verantwoordelijk voor de stalen kozijnen.

Deze bijzondere keuken in de woning is van MODULNOVA.

Architectenbureau Kabaz heeft de woning ontworpen en Bouwbedrijf N. Bot was de aannemer tijdens dit project.

 

Tekst: Ton Reijnaerts
Fotografie: Dré Wouters

 

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:

 


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media