licht, lichtkoepel

Baden in een zee van licht

Licht is van grote invloed op onze gemoedstoestand. Het stemt vrolijk, ook in huis. Als je gaat verbouwen is het daarom belangrijk om veel aandacht te besteden aan het behouden of juist het creëren van extra lichtinval. Hoe je dat doet zonder concessies te doen aan het ontwerp of de afmetingen van een ruimte? Bijvoorbeeld met een vlakke lichtkoepel. Hiermee haal je op elke gewenste plek de zon in huis.  

Droom je van een grotere keuken of wat meer ruimte in de woonkamer? Lekker kokkerellen terwijl je kletst met vrienden of gezinsleden? Of eindelijk plek voor die grote plofbank? Wat je woonwens ook is: het creëren van meer licht zou zéker onderdeel moeten zijn van je plannen. Door het puntje licht’ al tijdens het ontwerpproces hoog op de agenda te zetten, geniet je straks van de extra ruimte in huis, met de sfeer en geborgenheid van een thuis.  

Licht via het dak

Naast grote ramen of tuindeuren, is het mogelijk om het licht via het dak binnen te laten komen met een daklicht of lichtstraat. Het voordeel van een moderne, vlakke lichtkoepel is dat deze geschikt is om in vrijwel elk plat dak in te bouwen. De architect wordt door de lage opbouw niet beperkt in zijn of haar creativiteit en jij niet in de afmetingen van de ruimte: een vlakke lichtkoepel is op vrijwel elk formaat (tot maximaal 3.80 lengte) te maken. Bijzonder aan een vlakke lichtkoepel is dat het bestaat uit één stuk glas. Geen storende onderbrekingen, maar een strak design dat wegvalt in de omgeving. Stijlvol! 

Isolatie en zonwering

Van strakblauwe luchten naar stapelwolken, van regen en hagel naar een stralende zon. Als eigenaar van een vlakke lichtkoepel geniet jij vanaf de eerste rij van het spel dat de seizoenen spelen. Maar, hoe goed zon ook is voor onze gemoedstoestand en hoe vrolijk we er ook van worden: er zijn momenten dat je hem liever buitensluit. Bijvoorbeeld tijdens een hittegolf of een filmavondje voor de kinderen. De lichtkoepel is verkrijgbaar met zonwering die op afstand te bedienen is.  

Haal de zon naar binnen

Met een vlakke lichtkoepel haal je de zon naar binnen, maar houd je geluid, kou en warmte en ongenode gasten buiten. Hierdoor kun je relaxt genieten in een zonovergoten huis, met een zee aan ruimte.[Einde van tekstterugloop] 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met www.vlakkelichtkoepel.nl.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.