Meesters in de Tuin

Meesters in de tuin

Meer dan 3.000m2 aan inspiratie 

In 2015 organiseerde Niels in ’t Veen, eigenaar van Trivium Ceramics, de eerste editie van Meesters in de tuin. Tijdens dit event delen hoog aangeschreven leveranciers hun kennis met hoveniers en tuinarchitecten. Het begon met twaalf leveranciers, negentig relaties en een barbecue. In 2018 groeit het event uit naar 50 exposanten en zo’n 800 bezoekers. Met een extra hal erbij vind je er meer dan 3.000 m2 aan inspiratie.

Het woord beurs zou Meesters in de tuin tekortdoen. Je vindt hier geen aluminium stands, rechte gangpaden of tapijttegels. Het is een event dat uniek is in Europa. Niels in ’t Veen startte het event voor het eerst in 2015, omdat hij zag dat er geen beurzen waren die de betere hovenier en tuinarchitect echt inspireerden. “In 2010 ben ik gestart met Trivium Ceramics en vanaf 2014 leggen we de focus op het hogere segment. We willen het kennisniveau van de hovenier en tuinarchitect verbeteren. Het viel ons echter op dat zij vaak niet naar de bestaande beurzen en inspiratieplatforms toe gingen. Daar zagen mensen veel standaardproducten, maar er was weinig plaats om inspiratie op te doen.”

Bij Meesters in de tuin delen leveranciers hun kennis rechtstreeks met hoveniers en tuinarchitecten. Zij hebben onderscheidende producten die niet op iedere straathoek te koop zijn en leveren maatwerk voor buitenruimtes. Zij ademen exclusiviteit. Er is een plenair programma op het gebied van kennis en innovatie en een goede catering.

Meesters in de Tuin


“Bij Meesters in de tuin delen leveranciers hun kennis rechtstreeks met hoveniers en tuinarchitecten”


Meesters in de Tuin

Editie 2018

In 2018 vindt Meesters in de tuin plaats op 18 oktober, opnieuw bij het Inspyrium in Cuijk. Nieuw dit jaar is dat het niet allen een event is, maar een platform waar hoveniers en tuinarchitecten het hele jaar rond geïn- spireerd worden. Niels: “Deelnemers zijn partners geworden. We geven hen aandacht op social media en internet. Namens hen inspireren we de hovenier en tuinarchitect het hele jaar op Facebook, Instagram, LinkedIn en ons Youtube kanaal.” Daarnaast ontvangen bezoekers maandelijks een nieuwsbrief per e-mail. Op de website vind je blogs en het is de basis voor alle aangesloten partners. “Het event zelf blijft het moment waarop onze partners hun noviteiten laten zien en waarop ze hun collega’s uit de markt weer tegenkomen. Van zwembadbouwer tot landschapsarchitect en van groenprofessional tot tuinontwerper”, aldus Niels. Oktober is volgens hem het ideale moment voor het event. De maanden erna zijn namelijk dé maanden om als leverancier of producent in gesprek te gaan met de hovenier of tuinarchitect over het aankomende seizoen.


“Van zwembadbouwer tot landschapsarchitect en van groenprofessional tot tuinontwerper”


Meesters in de Tuin

De locatie
Bij het Inspyrium (de naam zegt het al) in Cuijk worden bezoekers op natuurlijke wijze geïnspireerd op het gebied van groenbeleving. Het is gelegen in een landelijke, bosrijke en waterrijke omgeving op het terrein van Boomkwekerij Ebben. Bij de inrichting van de ruimtes vormde dit landschap het uitgangspunt. Alles behalve saai en beslist geen standaard beursomgeving dus.

De evenementenhal heeft een vloeroppervlakte van 1.100 m2 en biedt een prachtige ambiance om de creativiteit de vrije loop te laten gaan. In combinatie met de aangesloten industriële hallen kan de oppervlakte verder vergoot worden. De ideale plaats dus om ongedwongen te netwerken en kennis te delen.

Meesters in de Tuin

Raak geïnspireerd door de meesters
Voor het event worden de relaties van alle deelnemende partners uitgenodigd. Maar natuurlijk kunnen zij iemand over het hoofd zien of nog niet kennen. Heeft u ook interesse in het event? Stuur dan een e-mail naar de organisatie voor een uitnodiging. Je kunt Meesters in de tuin direct bereiken via het e-mailadres info@meestersindetuin.nl. Via dit adres kun je ook feedback en input geven. Ben je van mening dat er iets anders gedaan moet worden of heb je een goed idee voor de komende editie? Ga gerust met de organisatie in gesprek.

 

Tekst: Desiree Pennings
Fotografie: Trivium

___

  • |
  • |