Met deze eyecatchers restyle je de woonkamer in een handomdraai

Het restylen van je woonkamer is op allerlei manieren vorm te geven. Je kan bijvoorbeeld het complete interieur vervangen of muren in een andere kleur schilderen. Het is echter ook mogelijk om op een eenvoudige manier je woonkamer te restylen. Bijvoorbeeld door een echte eyecatcher aan te schaffen. Er zijn wat dat betreft allerlei bankstellen die je interieur van een frisse boost voorzien. Loungebanken en hoekbanken zijn nog altijd populair en staan bovendien bekend als echte blikvangers. Ontdek hier nog meer opties om je woonkamer in een handomdraai een nieuwe look te geven.

Zelf je bank samenstellen

Het aanbod met standaard bankstellen is groot en divers, maar je maakt van een bank een supermooie eyecatcher als je deze helemaal zelf samenstelt. Dat is mogelijk door een modulaire bank aan te schaffen die uit losse elementen bestaat. Op deze manier is er bovendien altijd een perfecte match te maken met je interieur. Ook kan je zo gemakkelijk rekening houden met de beschikbare ruimte in je woonkamer. Modulaire banken zijn overigens eveneens als loungebank of hoekbank samen te stellen. De eyecatcher valt nog meer op als je er een hocker bij neemt.

Fotobehang als eyecatcher

Het is natuurlijk mogelijk om meerdere blikvangers in je woonkamer te realiseren. Een van de leuke ideeën is om naast een grote bank ook de muren een opkikker te geven. Dat is bijvoorbeeld mogelijk door fotobehang op een van de wanden te plakken. Bijvoorbeeld een wand achter de nieuwe bank die je van nog plan bent om te kopen. Fotobehang maakt je woonkamer levendig en is met keuze uit allerlei thema’s verkrijgbaar. Bijvoorbeeld met afbeeldingen van natuurfenomenen net als met afbeeldingen van bloemen, dieren en bossen. Houd bij fotobehang rekening met de gewenste sfeer in je woonkamer en natuurlijk ook met de kleuren die in je interieur voorkomen.

Maak je woonkamer levendig

Het is ook mogelijk om je woonkamer meer levendig te maken. Een aquarium is bijvoorbeeld een echte eyecatcher die levendigheid met zich meebrengt. Houd je niet zo van vissen in een aquarium dan zijn er andere manieren om je woonkamer levendig te maken. Bijvoorbeeld door een keuze te maken uit een aanbod met draaistoelen. Deze staan stil als er niemand op zit, maar bewegen met je mee wanneer jij dat wilt. Daarvoor hoef je alleen maar met je lichaam te draaien als je op een draaistoel zit.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.