Met deze kasten maak je de blits

Misschien is je huidige kast aan vervanging toe of ben je jouw huidige kast helemaal zat. Je komt er al snel achter dat de juiste kast vinden best wel een behoorlijke opgave is. De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. In dit artikel delen we de laatste kastentrends om je een beetje te helpen in jouw zoektocht naar de perfecte kast. Benieuwd welke trends dit zijn? Lees dan snel verder!

Kasten op maat

Doordat ruimtes steeds kleiner worden, is het soms wel een opgave om de kamer op een slimme manier in te delen. Functionele kasten, of multifunctionele kasten, bieden in dat geval uitkomst. Zo is het tegenwoordig mogelijk om een stijlvolle kast op maat te laten maken. Je kunt dan zelf bepalen wat voor soort kast het gaat worden, hoe de opbergruimte er uit komt te zien, van welke materialen de kast wordt gemaakt en welke indeling de kast krijgt.

Zwarte kasten

We zien in steeds meer interieurs dat zwarte accenten worden toegepast in de badkamer, keuken maar ook in het interieur. Zo zijn zwarte kasten hartstikke hip! Het straalt elegantie, exclusiviteit en luxe uit. Daarnaast past een zwarte kast in bijna elk interieur en valt het dus ook met elk stijl te combineren. Voeg bijvoorbeeld houten accessoires toe of een accessoire in contrastkleur om het extra te laten opvallen.

Industriële kasten

De industriële woonstijl zullen we voorlopig nog wel blijven zien. En het fijne is; je kunt het met zoveel verschillende stijlen combineren. Kies bij voorkeur een kast in neutrale kleur als zwart, grijs, bruin of wit. De kleur bepaalt namelijk ook direct de sfeer in huis. Daarnaast wordt er vaak gebruik gemaakt van rauwe materialen. Denk aan metaal in combinatie met hout of juist beton. Er zijn verschillende aanbieders die kasten aanbieden die uitgevoerd zijn in een betonlook kleur.

Duurzaamheid

We zijn steeds bewuster bezig met duurzaamheid. Anno 2020 willen we daarom ook weten waar de meubels worden geproduceerd en of het hout voorzien is van een keurmerk. De vraag naar ambacht stijgt en massaproductie wordt steeds minder populair. Ook vintage meubelen winnen populariteit. Waarom kiezen voor een nieuw meubel, als je ook voor een tweedehands kast, tafel of dressoir kunt gaan? Je bent op deze manier milieubewust bezig en geen dief van je eigen portemonnee. Zo kun je in een kringloopwinkel soms nog wel een bijzonder exemplaar vinden voor een fijne prijs.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.