Met een lichtplan altijd de juiste verlichting 

Hemels Wonen

Wanneer je van je huis echt een thuis wil maken, is het belangrijk dat jouw karakter terugkomt in het interieur. Een interieurstijl is een samensmelting van vormen en kleuren, waarbij een prachtig geheel ontstaat als alles in balans is. Hemels Wonen creëert een totale woonbeleving voor mensen die er zelf geen tijd, zin of oog voor hebben. Zij bieden een totaalconcept waarbij ze jou als klant dus volledig ontzorgen. Hun segment is high end en exclusief, waardoor altijd de beste materialen en de mooiste meubels met elkaar gecombineerd worden. In dit artikel zoomen we graag in op een belangrijk aspect van inrichten: het lichtplan. Met wat voorbeelden laten we zien hoe cruciaal verlichting is binnen een interieur.

Soorten verlichting 

Uiteraard heb je verschillende soorten verlichting. Je begint binnen een lichtplan, letterlijk een plan om de verlichting uit te kiezen, altijd met de basisverlichting. Deze verlichting heb je nodig om elke ruimte te geven wat ze nodig heeft als je alles moet kunnen zien, bijvoorbeeld als je aan het koken bent of wil studeren aan de eettafel. Vervolgens wordt de focus verlegd naar decoratieve verlichting. Vaak verplaatst de focus zich dan van plafond naar wand. Met decoratieverlichting is het de bedoeling dat in de avond een andere sfeer neergezet kan worden. Dus basisverlichting uit, decoratieve verlichting aan et voilà, daar heb je een zwoele avondsetting. Als laatste kan je met accentverlichting ervoor zorgen dat specifieke elementen tot zijn recht komen, bijvoorbeeld een kunstwerk of een mooie plant. Door het licht echt daarop te zetten, komt dat item veel meer tot recht.  

Persoonlijke toon 

Het juiste lichtplan zorgt voor de juiste sfeer, voor meerdere momenten van de dag. Als je kiest voor verschillende armaturen, kan je echt je persoonlijke toon neerzetten. Als je kiest voor een plafondlamp met meerdere bollen, krijg je een mooie eyecatcher. De glazen hulzen kunnen dan rond, ovaal of zelfs vierkant zijn, naargelang je smaak. Ook de kleurtint van het licht voegt hier veel aan toe. Gekleurd glas kan de ruimte een warme gloed geven en dimmers op de wand geven je de mogelijkheid om echt exact de verlichting af te stemmen op je gemoedstoestand. 

Editor: Media team

Datum: 16-05-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art Of Living

Fotografie: Hemels Wonen