Met sfeer in huis met LED verlichting

Bij LED verlichting denk je misschien al gauw aan grote TL buizen en felle kantoorverlichting. Niet heel sfeervol dus. Maar wist je dat je het met LED verlichting tegenwoordig best gezellig kunt maken in huis? Daarnaast is het ook nog eens energiezuinig en milieuvriendelijk.

Warme verlichting

Bij verlichting wordt vaak onderscheid gemaakt in een koude en een warme lichtkleur. Warme verlichting is net wat minder fel. Je hebt ook LED verlichting met een warme lichtkleur. Let in de winkel goed op de K-waarde (Kelvin). Daarmee wordt de kleur van het licht aangeduid. Hoe lager de K-waarde, hoe warmer de lichtkleur. Zo heb je LED verlichting van 2700 K, deze lampen geven warm, wit licht. Maar er bestaan ook LED lampen van 1800 K. Zo kun je dus ook met LED verlichting wat meer sfeer in huis brengen.

Dimbare verlichting

De meeste LED verlichting heeft een led dimmer. Dat betekent dat de verlichting dimbaar is en je dus zelf de helderheid van het licht kunt bepalen. Ga bijvoorbeeld voor dimbare verlichting in de keuken, zodat je tijdens het koken genoeg licht hebt, en je de verlichting tijdens het eten iets kunt dimmen.

Kroonluchter

Wanneer je een kroonluchter in huis hebt, dan zou je kunnen kiezen voor LED kaarslampen. Ga voor kaarslampen met goud glas, zodat het licht automatisch al een beetje wordt gedimd. Je hebt LED kaarslampen met een K-waarde van 1700, wat betekent dat deze heel sfeervol kunnen zijn.

Kleur van de verlichting

Meestal is verlichting wit van kleur. LED verlichting kun je daarentegen in allerlei verschillende kleuren krijgen. Wat dacht je bijvoorbeeld van roze, blauw of geel? Door de kleur is dit licht vaak wat zachter en sfeervoller. Kies bijvoorbeeld voor een gekleurde LED strip voor onder de traptreden voor een heel subtiele, maar wel sfeervolle verlichting in de hal.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.