Metaglas: voor authentieke gevelelementen

Metaglas

Daglicht is essentieel en daardoor onmisbaar voor mensen, het is nodig om een prettig binnenklimaat te realiseren. Daarom zijn royale ramen van een hoogwaardige kwaliteit een absolute must. Het bevordert niet alleen de gezondheid van de bewoners, maar het zorgt ook voor een fijne sfeer. Met al bijna vijftig jaar ervaring weet Metaglas vele projecten te voorzien van slanke en innovatieve gevelelementen. Iedere keer weer komen zij met kwalitatieve oplossingen voor nieuwbouw- renovatie- en transformatieprojecten. We laten je daarom graag kennis maken met dit fantastische bedrijf. 

De historie  

Metaglas werd in 1975 opgericht en is van oorsprong een familiebedrijf. Oprichter van het bedrijf, Piet Groenendaal, werkte bij een groot glasfabrikant, waar hij kansen in de markt zag voor het maken van complete glas-metaal constructies. Hierdoor besloot hij voor zichzelf te beginnen en hardglazen ramen te ontwikkelen die een goede isolerende werking hebben. Dit waren dan ook de eerste stappen richting het succes van Metaglas. Vanuit hier is steeds verder ontwikkelt en geïnnoveerd op het gebied van het ontwerpen van innovatieve isolerende ramen, deuren en schuiframen met een minimalistisch design en maximale daglichttoetreding.

Overname  

In 1999 werd Metaglas overgenomen, waarna het bedrijf enorm gegroeid is en erg veel bekendheid gekregen heeft. In 2020 vond een splitsing in het bedrijf plaats waardoor Mview+ een zusterbedrijf van Metaglas werd wie zich volledig richt op ongeïsoleerde hardglazen producten. Hierna is Metaglas zich verder gaan ontwikkelen op het gebied van geïsoleerde aluminium ramen en deuren en zijn ze zich toe gaan leggen op engineering, productie en montage van hun kwalitatief hoogwaardige producten. 

Producten van Metaglas 

De producten die zij nu produceren, kenmerken zich door slanke profielen en waar mogelijk worden profielen weggelaten of onzichtbaar ingebouwd. Hierdoor worden ruimtelijkheid, optimale transparantie en veel lichtinval gegarandeerd. Bovendien zijn alle ramen, deuren en schuifpuien, die zij produceren, volledig maatwerk en alles wordt dan ook afgestemd op de wensen van hun klanten. Dit betekent dat ze producten leveren die uniek zijn en garant staan voor een authentieke beleving.  

Editor: Media Team

Datum: 04-07-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Metaglas