Metalura: al vijftien jaar grensverleggend in glas! 

Metalura

Glazen schuifwanden kennen tal van voordelen, het is dan ook niet vreemd dat er steeds vaker voor gekozen wordt. Zo zijn de glazen schuifwanden erg geschikt wanneer je jouw overkapping wil omtoveren tot extra leefruimte. Ze maken het mogelijk om jaardoor van het buitenleven te genieten en bieden optimaal comfort. Een klein staalconstructiebedrijf, uit Hardinxveld-Giessendam, heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een specialist op het gebied van glazen schuifwanden, ramen en andere glasoplossingen. We hebben het over Metalura! In vijftien jaar hebben zij velen mijlpalen bereikt. Echter zijn twee dingen in al die jaren hetzelfde gebleven en dat zijn de uitmuntende kwaliteit van hun producten en de drive naar innovatie.  

Ramen, kozijnen, Metalura, The Art Of Living

Streven naar innovatie  

Toen Metalura als staalconstructiebedrijf begon was innovatie al direct een belangrijke kernwaarde. Het bedrijf bleef continu door ontwikkelen. Het was dan ook niet vreemd dat zij in 2008 startte met het ontwerpen en produceren van ramen, ofwel slimme glassystemen. Hierdoor kwam hun befaamde balkonbeglazing tot stand. Tegelijkertijd werd hun huidige locatie te klein waardoor het bedrijf in 2012 verhuisde naar Alblasserdam. Dit bood hun de mogelijkheid om het assortiment nog verder uit te bereiden. Veel nieuwe producten kwamen op de markt, waaronder de glazen schuifwand steellook (Steel-ART). Deze groei was ook terug te zien in de het personeelsbestand dat opliep tot zeventig mensen.  

Een vestigde naam 

Dat Metalura een vestigde naam is in zijn vakgebied blijkt uit het gegeven dat klanten hun weten te vinden. Het bedrijf krijgt regelmatig nieuwe aanvragen voor bijvoorbeeld balkonbeglazing en glazen schuifwanden. Klanten hebben de naam van het bedrijf elders gehoord of zijn al een keer door Metalura geholpen, wat hen erg goed bevallen is. Een goed voorbeeld daarvan is het gegeven dat de algemeen directeur, Albert van Breevaart, een aantal jaar geleden in het Experience Center aanwezig was en aangesproken werd door een oude man. De man was rond de tachtig en vertelde dat hij de eerste klant van Metalura was geweest. Hij ging verhuizen en wilde dezelfde balkon beglazing hebben omdat hem dat zo goed was bevallen. In al die jaren stond de balkonbeglazing bij zijn huidige huis er nog precies hetzelfde bij en werkte ook nog steeds naar behoren. Het is dan ook niet vreemd dat hij dit opnieuw wilde. 

Ramen, kozijnen, Metalura, The Art Of Living

Durven te proberen  

Het streven naar innovatie komt door de drive om het morgen beter te doen dan vandaag. Hieruit ontstaat dan ook de motivatie om altijd dezelfde kwaliteit te leveren en dan het liefst nog iets extra’s. Dit door slimme aanpassingen te doen en persoonsgericht te werk te gaan. Het bedrijf zal dan ook niet snel een uitdaging uit de weg gaan en alles op alles stellen om hun klanten tevreden te houden. Iets durven te proberen en blijven innoveren, dat is waar Metalura voor staat.  

Samenwerking met leveranciers  

Hetgeen dat bevorderlijk werkt om kwaliteit te kunnen blijven leveren en mee te gaan met de nieuwste ontwikkelingen zijn de leveranciers van Metalura. Het bedrijf heeft nauw contact met de leveranciers. Samen kijken zij naar de trends en gaan ze na wat mogelijke oplossingen zouden kunnen zijn. De meest mooie raamoplossingen worden zo werkelijkheid met tevreden klanten tot gevolg.  

Ramen, kozijnen, Metalura, The Art Of Living

Klantgerichtheid  

Als vooruitstrevend bedrijf dat werkt volgens de waarde van echte Hollandse ambacht, weet het bedrijf slimme oplossingen te realiseren waardoor een aangename buitenruimte realiteit wordt waarin klanten zich vrij kunnen voelen. Ze ontwerpen, ontwikkelen en produceren de ramen en andere glasoplossingen helemaal zelf. Hierdoor kunnen zij maatwerk leveren en sluiten, zoals al eerder werd benoemd, alle producten volledig aan bij de klant. Dus ben jij opzoek naar ramen voor jouw overkapping, schuifwanden of andere glasoplossingen, dan ben je bij Metalura aan het juiste adres. Op naar nog meer succesvolle jaren! 

Editor: Media Team

Datum: 21-12-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art Of Living

Fotografie: Metalura