Golfbaan De Hooge Rotterdamsche | Versteegh Design
Golfbaan De Hooge Rotterdamsche | Versteegh Design
Golfbaan De Hooge Rotterdamsche | Versteegh Design
Golfbaan De Hooge Rotterdamsche | Versteegh Design
Golfbaan De Hooge Rotterdamsche | Versteegh Design
Golfbaan De Hooge Rotterdamsche | Versteegh Design
previous arrow
next arrow
Slider

Golfbaan De Hooge Rotterdamsche | Versteegh Design

Chique uitstraling door natuurlijke materialen

Golfbaan De Hooge Rotterdamsche was hoognodig toe aan een opknapbeurt. Het clubhuis is oorspronkelijk van de hand van architect Gunnar Daan. Zowel de buitenkant als de binnenkant werd geheel vernieuwd naar trendy, natuurlijk en chique. Hiervoor werden Paul Bergers van Bergers interieurs en designer Stephen Versteegh benaderd.

Het moest van een besloten clubhuis voor leden veranderen naar een open geheel dat ook toegankelijk is voor mensen van buitenaf. “Nu is het een brasserie waar het fijn toeven is op zondagmiddag”, zegt Stephen Versteegh. “Het clubhuis werd door Gunnar Daan ontworpen als slakkenhuis, maar dat patroon was niet meer herkenbaar. Ik heb heel duidelijk gezegd dat we de vorm moesten gaan benadrukken. Het midden met de haard is echt het hart van het gebouw geworden. Het meubilair loopt met het gebouw mee. De ronde bank is speciaal voor hier gemaakt.”

Eco-chique

Bij het bepalen van het ontwerp werd er allereerst gekeken naar de stijl en de uitstraling die het gebouw moesten krijgen. Versteegh kwam op het idee om de natuur van buiten naar binnen te trekken. De naam die hij daarvoor bedacht was eco-chique. Er zijn natuurlijke materialen gebruikt met een chique uitstraling. Zo is er aan de muur in de brasserie geprepareerd mos bevestigd. Het doet dienst als muurdecoratie, maar regelt ook meteen de akoestiek. In de kleedkamer en in de hal ligt groen tapijt dat eruitziet als een green, perfect passend bij de golfbaan.

Het chique element komt terug in de elf ronde lampen van Ralph Lauren met een diameter van 1,30 meter. Ze accentueren die vorm van het slakkenhuis, die je aan de binnenzijde van het gebouw extra ervaart door het meubilair dat de rondingen volgt. Een deel van het oude meubilair is hergebruikt, wat zeker niet misstaat.

Eco-chique, natuurlijke materialen, geprepareerd mos, muurdecoratie, brasserie, golfbaan De Hooge Rotterdamsche, Versteegh Design

Brasserie, pvc vloer, geprepareerd mos, akoestiek, natuurlijke materialen, golfbaan, De Hooge Rotterdamsche, Versteegh Design


“Versteegh kwam op het idee om de natuur van buiten naar binnen te trekken”


Brasserie, wijnrek, pvc vloer, visgraat, golfbaan, De Hooge Rotterdamsche, Versteegh Design

Een schot in de roos
Harry Bergwerff, manager bij LBMC, werd erbij betrokken als projectmanager. Het was zijn taak om het hele project te leiden binnen de korte periode en het budget dat ervoor stond. Versteegh: “We wilden bijvoorbeeld een houten vloer neerleggen, maar dat paste niet binnen het budget. Dus uiteindelijk is er pvc gekomen. Het bleek een schot in de roos te zijn. Door een visgraat te leggen, geef je geen richting aan in het slakkenhuis. Zodra je een rechte vloer gaat leggen, geef je wel richting aan. Als je planken zou gebruiken, zou je ze in een waaier moeten leggen.”

De brasserie is weer trendy geworden. Bezoekers kunnen kiezen uit diverse hoekjes waar ze kunnen zitten. Zo is er de warme hoek met open haard. Deze was al aanwezig, maar is opgeknapt met een gasblok erin. Aan de wanden hangen oude foto’s van Rotterdam.

Openhaard, sfeervol, centrum, visgraat vloer, golfbaan, De Hooge Rotterdamsche, Versteegh Design

Brasserie, ronde vorm, vloer, visgraat, ronde bank, golfbaan, De Hooge Rotterdamsche, Versteegh Design


“Wanneer je het krijtbord dichtschuift, ontstaat er een gesloten ruimte die afgehuurd kan worden voor feestjes of vergaderingen”


Binnen & buiten zitten
De buitenzijde van het slakkenhuis kreeg een nieuw terras met een overkapping. Ook als het koud is, kunnen bezoekers hier heerlijk zitten dankzij de heaters. Aan het verlengde van het terras bevindt zich een serre die via een krijtbord is verbonden met de rest van de brasserie. Wanneer je het krijtbord dichtschuift, ontstaat er een gesloten ruimte die afgehuurd kan worden voor feestjes of vergaderingen. De officiële vergaderruimte is bereikbaar via een wenteltrap in het midden van het gebouw. Hij is geschikt voor twintig personen en is voorzien van airco, Wi-Fi en een beamer.

Ambiance & kwaliteit
Door de verbouwing is er zeer veel veranderd en is de Hooge Rotterdamsche één van de beste clubhuizen van Nederland geworden. Paul: “Er komen nu meer mensen van buitenaf die geen lid zijn. Dat komt ook doordat de ambiance en de kwaliteit van het eten zijn verbeterd. Alle bezoekers zijn zeer te spreken over zowel de baan als het clubhuis. Het is hier alles behalve saai.”

Terras, sfeervol, Golfbaan, De Hooge Rotterdamsche, Versteegh Design

 

 

Tekst: Desiree Pennings
Fotografie: Joris Croese en Michael van Oosten

 

Meer projecten van Stephen Versteegh zien?

 

 ___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:

  • Openhaard, Daniëls Openhaarden
    Rotterdam | www.openhaard.nl
  • Hoofdaannemer, Breijer Bouw en Installatie B.V.
    Rotterdam | www.breijer.nl
  • Interieurbouw (o.a. bar, achterkast), Pruko interieurbouw
    Sliedrecht | www.pruko.nl

 


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media